84-årige Sven Johansson fick sin bil vandaliserad och framruta krossad under förra veckan

| 28 juli, 2021

I fredagsmorse i förra veckan så skulle 84-årige Sven Johansson från Örgryte i Göteborg hämta sin bil för att köra ut en runda. När Sven närmade sin bil såg han att ett stort cementblock ligga framför bilen.
Han säger: “Jag tänkte att vart fasen kommer den stenen ifrån?
Han fortsätter sen berätta att han därefter såg att vindrutan var trasig.
Sven fortsätter med att säga: “En tung cementsten har slagits i vindrutan och sen släppts så att den har rasat ner på huven och skrapat upp den också. Jag blev förbannad och tänkte att vem är den här tokingen som har gjort det här? För inte är det några småungar som har gjort det i alla fall. De går ju inte och bär på en 10-12 kilo tung cementsten.

Och för Sven blir det en dyr affär, för han som så många andra pensionärer som arbetat med dåligt betalda jobb är inte pensionen så hög och nu står han där med en självrisk på 1 500 kronor att betala för att någon slagit sönder hans bil.
Sven säger: “Bilen är nu inlämnad på lagning, men helt återställd kommer den inte att bli förrän i slutet av september då huven ska lackas om.”
Nu är den inlämnad för byte av vindruta. Sven har polisanmält händelsen men har ingen större förhoppning om att man ska lyckas hitta den skyldige.

Han berättar att han inte hyser så stora förhoppningar om att polisen ska få tag på vandalerna.
Och säger: “De lägger inte ner så mycket jobb på det, det är ju vanligt att det blir sönderslaget.”
Händelsen är också anmäld till hans försäkringsbolag också, men vad hjälper det, Sven står där likväl med en självrisk att betala.
Han säger: “Som tur är åker jag gratis spårvagn i och med att jag är så gammal. Så jag kan ju åka hela dagarna om jag skulle vilja, så det är inga problem så sett. Jag blev mest bara arg för att den blev sönderslagen.”

Han säger till sist att när bilen är körklar ska jag åka till en gammal klasskompis tre mil bort och hälsa på honom och dricker kaffe och snackar gamla minnen.
Vad kan man annat än att säga om denna händelse än att det är för jä–igt att folk roar sig med att slå sönder andras egendom…
Man ställer sig frågan vad det är för ett nöje och vad dessa individer får ut av denna vandalisering?
Man frågar sig också om de själva hade tyckt det varit så roligt om någon av deras egendomar förstörts?
Jag tror inte det hade varit fallet om det hade hänt…

https://www.expressen.se/gt/sven-84-fick-bilen-krossad-av-stor-sten-forbannad/?fbclid=IwAR1L7LlVyiGYrvr2P51UCxOuUk_TFcqZzvIvuT5D1L1Gbm1b4m7qCAqtl2c

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.