MUSIKVIDEO: Visa för två skjutna barn

| 28 juli, 2021

Jag skrev i våras om min besvikelse över varför inte högern tar tillbaka kulturen från vänstern i den bemärkelse att vänstern protesterade hej vilt mot etablissemanget då det begav sig på sjuttiotalet. Jag ställde då öppet frågan om någon vill engagera sig kulturellt med mig mot detsamma. Svaren blev ljumma men i somras bildades Det nya paradigmet och Neo-proggarna: ett band som skrivit och snart kommer spela in akustisk samhällskritik. Vi hade en grej på gång om Annie Lööf kring regeringskrisen som tyvärr fick skjutas upp men som vi lär återkomma till. ”Vals för en feminist” ligger också på vår playlist men tillsvidare får ni hålla till godo med den här. Den är inspelad utan Neo-proggarna men ämnet är så brinnande aktuellt att jag fick göra den akustiskt på egen hand.

Visan heter Visa för två skjutna barn och jag syftar givetvis på de två skjutna barnen i Flemingsberg. Jag vaknade till nyhetspushen och hela dagen var jag som i en annan värld. Jag hade tänkt skriva om det men vad skulle jag skriva? Det var bäst att vara tyst. Så det fick bli en visa. Det är i musiken jag kan ta ut det som kanske passar bäst där. Mina tankar går till barnens föräldrar men framförallt till barnen och det sommarlov som tog ett abrupt slut. Kanske också deras chanser till ett fortsatt normalt liv. Och vet ni? Det är ”oacceptabelt”

Niklas Gerholm


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “MUSIKVIDEO: Visa för två skjutna barn

 1. Carl den 12

  💪🎸🙏

  Calle helt mållös, det Bästa jag hört på länge👑

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.