Misstänkt farligt föremål hittat i Åby, bombskyddet har varit inkallat-

| 29 juli, 2021

Vid 12-tiden på onsdagen upptäckte polisen ett misstänkt farligt föremål i Åby utanför Norrköping. Efter att det misstänkta föremålet hittats så spärrade polisen av platsen samt tillkallade Nationella bombskyddet. Under eftermiddagen var bombskyddet på plats och insatsen avslutades även under onsdagseftermiddagen. Men ännu vid 19-tiden på onsdagskvällen har inte polisen fått information från bombgruppen om hur allvarligt eller farligt föremålet ska ha varit. Det finns inga uppgifter om bombgruppen avlägsnat föremålet eller det ligger kvar, den enda uppgift som framkommit är att bombgruppen undersökt föremålet och att det inte sprängts.

Under eftermiddagen har en person gripits misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, en husrannsakan har gjorts i dennes hem. Men vilka fynd som gjorts är inte känt. Polisen meddelar dock att brottsmisstanken mot personen har inte förändrats efter husrannsakan.
Bo Gunnarsson, vakthavande befäl sade: “Jag kan inte svara på om lägenheten fortfarande är avspärrad men insatsen är avslutad och patrullen har lämnat platsen.”

https://www.expressen.se/nyheter/polisen-har-hittat-farligt-foremal-utanfor-norrkoping/?fbclid=IwAR1-O876Z-TnW3bDP6gRwJ7iKtQT3VX3X4bmKxdBwMUMAYEJnqgKTbeuEwM
https://www.gp.se/nyheter/sverige/farligt-föremål-i-norrköping-en-gripen-1.51962714

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.