Dansk miljonär utlovar belöning för tips till polisen som gör att stenkastaren eller stenkastarna längs E65 grips

| 30 juli, 2021

Att många har tröttnat på stenkastningen på E65 är nog känt bland alla skåningar och danskar, huruvida det är känt i övriga Sverige är för mig okänt. En av dem som tröttnat på den är 37-åriga mångmiljonären Magnus Kjøller som utfäst en belöning på 10 000 kronor till den som kan lämna avgörande bevis till polisen då de kan gripa stenkastaren eller stenkastarna. Och våldsvågen har skapat rädsla och otrygghet bland alla de danska bilister som tar sig till Ystad för vidare färd mot Bornholm. Många danskar väljer nu andra vägar till Ystad och Bornholm. Och numera är det inte sällan danska bilförare syns iförda cykelhjälm med visir när de åker på E65.

Magnus Kjøller säger: “Det är bara en tidsfråga innan det går riktigt illa.”
Detta vill nu Kjøller förhindra genom att utfästa en belöning till den som hjälper polisen att gripa den eller de stenkastare som gör E65 osäker.
Han sade till Ekstrabladet: “Jag gör det i frustration och vanmakt över att svensk polis inte har kunnat gripa gärningsmannen ännu. Det är något som påverkar enormt många människor.”
Men han vill ännu inte lägga några värderingar på det arbete polisen gjort hittills.

Han säger: “Jag vet bara att det har gått två månader utan resultat, om det här kan hjälpa någon att träda fram så ställer jag gärna upp.”
Magnus Kjøller bor till vardags i Dubai men är född och uppvuxen på Bornholm. Han har själv kört sträckan mellan Malmö och Ystad flera gånger under sommaren. Han berättade för Ekstrabladet att han var inte rädd när han körde men att det sitter i bakhuvudet på en.
Och han fortsätter med att säga: “Jag förstår varför folk är rädda. Jag träffade flera som körde med säkerhetsglasögon. Så ska det ju inte vara. Det kan avskräcka folk från att komma till Bornholm, eller så kan det få helt andra konsekvenser.”

Skånepolisens presstalesperson Ewa-Gun Westford känner till Magnus Kjøllers utlovade belöning.
Hon säger: “Han gör det så klart i välvilja och vill vara med och bidra, sen vet jag inte riktigt hur det ska gå till rent praktiskt. Men vi får se var det tar vägen.”
På en fråga från Kvällskvisten om hon förstår frustrationen i Danmark?
Så svarar Ewa-Gun Westford: “Klart jag gör det. Framförallt förstår jag rädslan.”
Men gör hon och den resterande polisen verkligen detta, frågar jag mig?

För då borde de efter mer än två månader kommit längre i jakten efter stenkastarna.
När Kvällsposten frågar Ewa-Gun om det känns orättvist det de danska medierna skriver om att svensk polis inte anstränger sig?
Hon svarar: “Vi försöker vara så transparenta som möjligt men vi kan inte dela sekretessbelagd information och vi kan inte berätta om allt vi gör. Och om folk inte får veta vad vi gör blir de ofta frustrerade.”
Efter två månader så togs beslut i måndags om att attackerna på E65 ska klassas som en särskild händelse för att frigöra ytterligare resurser.
Ewa-Gun Westford säger: “Det betyder att vi får fler saker i verktygslådan. Det är enklare för oss att be om fler drönare eller fler bilar eller annat.”

Men varför dröjde det i två månader att ta detta beslut, kan man fråga sig?
Varför togs inte detta beslut när en bilförare blev av med sin syn på ena ögat?
Men allt beror troligen på att Skånepolisen precis som alla andra poliser styrs från Stockholm, och tar de inte händelserna på allvar, vilket de tydligen inte gjort så får inte de lokala poliserna lägga några större resurser på denna typen av brottslighet. Men nu värkar det som även de har vaknat där uppe efter alla skriverier och då så kanske Skånepolisen också får ta del av en del medel att bekämpa denna brottslighet för att inte Sverige ska sjunka allt lägre i anseende som ett säkert land att vistas i.

https://www.expressen.se/kvallsposten/mangmiljonaren-magnus-drag-mot-stenattackerna/

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Dansk miljonär utlovar belöning för tips till polisen som gör att stenkastaren eller stenkastarna längs E65 grips

 1. ulf

  I Sverige blir nog åtgärden,om pizza och fikabröd inte hjälper,att dela ut hjälmar till danska bilister som skall trafikera Sverige.
  Det är en Socialist lösning som heter duga dvs lös aldrig grundorsaken.Morgan ,du blir väl utdelare av hjälmar antar jag.Förtroendeuppdrag verkligen 🙄🙄🙄
  Fjamåt var det,Lööf kanske bistår också vid gränsen.Hjälm på var det ,ni är i Sverige 🤯Här var det glatt,här var det stora stenar i mormors hatt.🇸🇪 Vi köj fjamåt Morgan ! Lövfen, höj du inget i hjälmen,se upp för stenskott !! För sent bevisligen………..🥴🥴🤪Och ni skall föreställa de som styr Sverige 😂🐷Sorgligt var ordet.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.