I Kalle Anka land är allt tillåtet – framförallt dumhet

Ett helt hyde bärplockare tar sig från Thailand till Sverige för att plocka bär i Tväråsel i Älvsbyns kommun. När de väl nått destinationsorten upptäcktes det efter att de testats att av 76 testade var 73 positiva för Covid-19.

Vi vet, för det har pappa staten sagt, att det ytterst viktigt att man visar att man är vaccinerad när man anländer till Sverige från fjärran land.

Kan man inte visa det ska man PCR-testas innan man lämnar flygterminalen, missar man det (vilket så klart har skett här) får man testas när man kommer fram destinationsorten.

Man testade såklart inte bärplockarna före utresa från Thailand eller vid ankomst till Sverige därför att ingen ansvarig bryr sig.

Hur många andra personer har dessa bärplockare smittat på t.ex. flyget hit? Under transport från flygplats till platsen i bärplockarland? Och hur många kommer dessa som blivit smittade av bärplockarna att vara?

Nu ska det tydligen handla om deltavarianten som tydligen ska vara riktigt hemsk påstås det av de vars övre boningar alltid är släckta. Man får nypa sig i armen för att se om man är vaken.

Det finns f*n ingenting som fungerar längre i Sverige. Absolut ingenting. Och ingen bryr sig. Folket har för länge sedan givit upp. Politikerna orkar knappt ljuga längre. Utom när det gäller implicita och explicita påståenden om någonting som en viss påstådd politisk gruppering har gjort, skulle ha gjort eller förväntas komma att göra. Och har denna inte gjort eller sagt vad som påstås så har de inte nått upp till förväntningarna.

Vi kan i alla fall med gott mod säga att oavsett hur smittan lyckats leta sig upp till bärplockarland så är det inte regeringens fel, inte kommuners fel eller de som hyrt bärplockarna. Det är alltid någon annans fel. Det är det alltid när det skiter sig. Man kanske skulle ta ett snack med denne någon annan…

Jan-Ove Malmgren, 2021-07-30
Bild: TT

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “I Kalle Anka land är allt tillåtet – framförallt dumhet

 1. Anders

  Här gäller som vanligt denvsocialdemojratiska Regeringens ORDNING OCH REDA .

  Svar
 2. ulf

  ” Sveriges beredskap är god ” sa Per Albin 1939 …….så säger rikstönten Löfven 2021 ,vi har allt under kontroll…….Rikstönten.
  Fy f n vilket gapskratt S ändå kan åstadkomma 😂😂🤯🤯🙄
  Viket fantastiskt hånskratt som ekar över Sverige ! S folk ni tar ändå priset ,kan ni med begränsad intellektuell förmåga gissa vilket pris? Nej,tänkte väl det. Hjärntvätt ger den effekten,ni behöver inte använda er egen hjärna,det gör S.Visst är det bekvämt att vara bara ett politiskt hjon utan egen minsta tankekraft ? Ett politiskt hjon.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.