Ur askan i elden eller upp som en sol och ned som en pannkaka

Just när man kände att nu verkar det som om regeringen börjat förstå det här med den stora invandringens problem och effekter så får man en ny spark mellan benen. 

►De ändringar i utlänningslagen som regeringen, tillsammans med C och V drev igenom, kommer   att öka antalet ensamkommande barn som söker asyl i Sverige, enligt Migrationsverkets prognos.

►Fler vuxna och barn väntas få stanna på grund av särskilt ömmande omständigheter.  Omvärlden är också viktig för antalet asylsökande.

►Den nya humanitära grunden i utlänningslagen, som regeringen med stöd av C och V, drev igenom, kommer att öka antalet asylsökande, ensamkommande barn, men också öka deras möjligheter att få stanna. 

Den bedömningen gör Migrationsverket i sin nya prognos och detta beror på att humanitära klausulen har öppnat upp igen. Man hade, i den gamla lagstiftningen före 2016, “synnerligen ömmande” och “särskilt ömmande” för barn. Under perioden med den tillfälliga lagen så begränsades invandringen väldigt mycket. Och nu öppnas den upp igen,” säger Mikael Ribbenvik, generaldirektör för Migrationsverket.

Det gäller dels den nya humanitära grund som infördes, där vuxna som vistats i Sverige med tillfälliga uppehållstillstånd under så lång tid att de fått en särskild anknytning hit, får stanna, även utan asylskäl. Det som krävs är särskilt ömmande omständigheter.

En annan förändring, som gjordes i en överenskommelse inom regeringen, med stöd hos Centern och Vänsterpartiet, var att sänka kravet på synnerligen ömmande omständigheter för att låta ensamkommande barn få stanna, utan asylskäl, eller med särskilt ömmande skäl. Med lite generositet kommer det antagligen att gälla alla. 

Även andelen som kan räkna med bifall har räknats upp. För barn med cirka tio procentenheter, för vuxna med två procentenheter. Totalt beräknas hälften av ensamkommande barn få stanna, medan motsvarande siffra för vuxna är en fjärdedel. 

Tänk att man i ena stunden kan påstå att nu skärper vi reglerna för invandring för att i nästa stund lova att invandringen kommer att öka. 

Jan-Ove Malmgren, 2021-07-30

Bild: Migrationsverket

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Ur askan i elden eller upp som en sol och ned som en pannkaka

 1. ulf

  ” Fader förlåt dem för de vet icke vad de gör ” Lukas 23:34. Eller så är det så att Löfven och hans anhang vet precis vad de gör. Fler köpta icke svenskvänliga röster att se fram emot.Religion har väl aldrig varit en socialists starka sida.På ren svenska skiter regeringspartierna i religion,moral och mänsklig värdighet,vilket de bevisar dagligen.Men de kommer att straffas……….att förlåta sjuttio gånger sju gånger räcker inte…de kommer att stå till svars för Sveriges förfall och rasering och gå till historien som de som förstörde Sverige.Vilket eftermäle…..god natt Löfven.Fortsätt sov gott i din fantasivärld befolkad av hjärnspöken av allahanda slag 🤯🤯🤯🤯

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.