Ovanligt många rån i Göteborg i år

| 1 augusti, 2021

Under de två senaste helgnätterna har det skett ovanligt många personrån i Göteborg. Förövarna beskrivs som utlänningar som förföljer och ger sig på sina offer i grupp.

Åtminstone fem personrån har anmälts från natten till söndagen. Även natten dessförinnan skedde ovanligt många rån, företrädesvis inom centrala Göteborg. 

Gärningsmännen som är flera till antalet omringar offren som av naturliga skäl känner sig hotade och de vågar inte göra annat än att lämna ifrån sig sina tillhörigheter. Rånarna har framförallt varit ute efter halskedjor, mobiler och plånböcker.

Under natten till söndagen grep polisen två misstänkta rånare. Natten dessförinnan greps fyra. 

Polisens rekommendation är att man har sällskap när man är ute och att man håller sig till ställen där det är mycket folk. Man ska alltså undvika mindre gator och mindre belysta platser bortom de stora huvudstråken. Man bör också vara observant på om någon följer efter en.

Kort sagt, man ska inte ge sig ut alls. Jag minns en gång för länge sedan när jag lite smålullig kunde vandra igenom Stockholm, gå på mörka gator, gå överallt faktiskt utan minsta risk att bli rånad. Det var före 1975 bör tilläggas. 

Svenskar ska inte behöva vara de som viker undan. De här individerna som kommer till smörgåsbordet “Die dummen Schweden” behöver inte precis anstränga sig efter att finna nästa offer. Mer godtrogna människor än svenskar får man leta efter. 

Text: Jan-Ove Malmgren, 2021-08-01

Källa: Nyheter idag

Bild: Getty Images/Stockphoto

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Ovanligt många rån i Göteborg i år

 1. Carl den 12

  Ingen går säker i Göteborg och turister bör varnas för att vistas i våran stad, vi får helt enkelt prioritera bort dom inkomster som turismen bidrar till för människors trygghet🤔

  Calle som egentligen är kvinna, sätter inte sin fot på Liseberg, där gäller det att ha extra koll på sina döttrar, inte enbart rån som händer på det skräckfältet😥

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.