SSU VILL STRAFFBESKATTA TOMMA HUS OCH ÖVERFLÖDIG BOSTADSYTA: ”En stor del av bostadsbristen kan lösas omedelbart om den befintliga bostadsytan omfördelas.”

| 2 augusti, 2021

För att stimulera välbärgade att hyra ut sina sommarstugor i orter som Höganäs eller gästkammare i centrala lyxvillor vill vi införa en skatt på tomma hus och överflödig bostadsyta. Det skriver Neo Korths, Haris Hadzovic och Florind Haliti, som ingår i SSU:s bostadsutskott.

“I Sverige finns 607 664 fritidshus, hus som av olika anledningar står tomma under stora delar av året. Det är nästan sex gånger så många som antalet unga vuxna som inte kan flytta hemifrån. Utöver det lever en del i Sverige i bostäder som är orimligt stora för dem. 

Det är inte rimligt att det finns de som bor fyra personer i en 650 kvadratmeter stor villa, med tre våningsplan, i centrala Malmö, samtidigt som många unga inte har råd med en studentlägenhet. 

En stor del av bostadsbristen kan lösas omedelbart om den befintliga bostadsytan omfördelas. För att stimulera välbärgade att hyra ut sina sommarstugor i orter som Höganäs eller gästkammare i centrala lyxvillor vill vi införa en skatt på tomma hus och överflödig bostadsyta.”

Läs i Sydsvenskan


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

4 tankar på “SSU VILL STRAFFBESKATTA TOMMA HUS OCH ÖVERFLÖDIG BOSTADSYTA: ”En stor del av bostadsbristen kan lösas omedelbart om den befintliga bostadsytan omfördelas.”

 1. Göran

  Det är inte rimligt att SSU har synpunkter på hur människor väljer att spendera sina EGNA pengar.

  Svar
 2. Kent G Carlsson ! Fsj

  Det går : Tvärt emot Bibeln : dvs . du skall inte ha begärelse till din nästas Hus !

  Svar
 3. Carl den 12

  Husockupanter🤔

  Calle säger, så kan det gå när vi i Sverige har blivit alldeles för många för att få plats i vårat lilla land.

  Hur Fredrik Reinfeldt, resonerade ang Sveriges yta och att hela världen skulle trängas ihop just här, utan konsekvenser är och förblir ett mysterium🙄

  Mer och fler fängelser för lååååång tidsstraff för grova brottslingar, så kan vanligt folk som arbetat och slitit ihop i generationer till sina hem och torp, få vara i fred🇸🇪

  Svar
 4. ulf

  Man borde beskatta uttömda intorkade förvridna tomhjärnor som inte används hos vänstertokar,verkar ju finnas oändligt många sådana……..🤯🤯🤯

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.