Ett storskaligt cementskämt?

| 3 augusti, 2021

“Det är alltså på allvar. Detta med cementen. Svensk industri kan i princip bli utan cement i höst. Det låter som ett skämt men är allvar. Nu skojas det i stället om hur mycket en cementsäck i garaget kan vara värd om ett tag.

Företaget Cementa som tillverkar cement på orten Slite på Gotland har alltså inte fått grönt ljus i tillståndsprövningen. Produktionen måste som det ser ut nu avbrytas om några veckor. Den trettioförsta oktober stoppas den nödvändiga kalkbrytningen.

Därmed riskeras inte bara jobben på Cementa utan även så många som fyrahundratusen landet runt om man räknar in de större svenska företag vars verksamhet är beroende av cementen från Slite. Tre fjärdedelar av all cement kommer nämligen från Slite. Det är fullkomligt hårresande att det här är på väg att bli verklighet.”

Läs vidare i SMP


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Ett storskaligt cementskämt?

 1. Lars J

  Lägg ner både cementtillverkning och all kärnkraft så är det bara vänta till det går riktigt illa. Det går aldrig åt så mycket energi som när något skall stoppas.

  Svar
 2. Bernt

  MP måste förpassas ut ur regeringen, helst helt väck från att existera över huvudtaget. Dessa naiva, verklighetsblinda hottentotter från norr till söder måste ju bort. Tillsammans med “Världens största skämt” Löven.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.