3329: Att inte tänka efter och att inte bli skottskadad

| 4 augusti, 2021
Efter skjutning i Kristianstad. FOTO: KRISTER HANSSON

För att kasta fram sin åsikt behövs det inte så mycket förberedelse. I varje fall är det normalfallet. Ställningen är tagen och utifrån levereras den personligt djupt kända åsikten. Den historiska bakgrunden är inte oviktig men någon större ansträngning brukar inte läggas ner. 1930-talet är en alltjämt gångbar favorit och antingen pekas motståndaren ut som hemmahörande där eller på den goda sidan som bara ser fantasmer i motståndarnas kritik.

Den politiska diskussionen, även kring heta ämnen som man helst bör avstå från om man har hälsan kär, kan föras med större nyans. T ex utifrån Adorno som blivit aktualiserad i det rådande politiska läget. Sven Anders Johansson påtalar att man bör beakta att vi har en helt annan kontext idag. Värt att tänka på, det näraliggande, så lätt att observera, är alltför ofta samtidens misstag. (Aftonbladet)

Dagens skjutning inträffade i Kristianstad. Jag har hört att skjutningarna blir allt ovanligare i Sverige men jag har inte kunnat kontrollera detaljerna i statistiken. Dock är risken att bli skottskadad obefintlig. Man bör emellertid undvika att vara på fel plats vid fel tidpunkt. En del platser och tidpunkter kan vara mer fel än andra. (Aftonbladet)

Lars Vilks


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.