Johan Westerholm: Allt fler skarpa protester mot BLM-rörelsen från svarta i USA

| 8 augusti, 2021
Eugenene Rivers / BLM. Foto: Seymour Institute for Black Church and Policy Studies samt Pexels.

Black Lives Matter, eller BLM-rörelsen, blir allt mer ifrågasatt i USA. Fler storstäder rapporterar nu om ett tilltagande våld efter att de politiska ledningarna tidigare skurit ner på anslagen till polisen samtidigt som BLM-rörelsens ledande opinionsbildare anklagas för hyckleri.

I Boston, Massachusets, uppmanar nu flera kristna församlingar politiker till att inte hörsamma BLM-rörelsens krav på en fortsatt avfinansiering av polisen. En av dessa församlingars ledare, Eugene Rivers i Boston kräver att borgmästarkandidater adresserar det ökande vapenvåld i delstaten Massachusetts huvudstad efter att en okänd gärningsman utan egentligt känt skäl avlossat 40 kulor över en granngata. Rivers menar att alla “uppmaningar till att polis ska avlägsnas och skolpoliser elimineras är absurda.” 

Johan Westerholm

Läs på Ledarsidorna


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.