3333: Motstånd och åsiktsförbud

| 10 augusti, 2021
FOTO: TT NYHETSBYRÅN

Skurkregimen i Vitryssland skapar möjligheten till en lärorik dialog mellan skurkarnas försök att hävda sin auktoritet och oppositionen som rättmätigt förnekar den. Egentligen ingen lätt situation när ett land legitimerar sin politik och medborgarna skall inse att de mänskliga rättigheterna står över det som gives råda. (Aftonbladet)

En borgmästare i Florida ville förvägra två konstnärer att delta i en utställning sedan dessa skulle ha uttalat kommunistiska sympatier för sina hemländer Kina och Kuba. Det ordnade sig till slut men anmärkningsvärt i ett land som sätter yttrandefriheten högt. Antagligen var det inte ens fråga om någon yttrandefrihet utan påståenden på lösa boliner. En av konstnärerna, Cai Guo-Qiang, är sedan många år ett stort namn, ”fyrverkeri- och explosions-Cai eftersom han gärna arbetar med spektakulära krutladdningar och fyrverkeripjäser. (artnet)

Lars Vilks


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH (NYTT NUMMER): 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.