Han är inte riktigt klok i huvudet Per Bolund!

| 11 augusti, 2021

Förbjud fossila bränslen som diesel och bensin. Det kräver Miljöpartiet och miljö- och klimatminister Per Bolund efter en ny rapport från FN:s klimatpanel IPCC som publicerades på måndagen. Enligt rapporten kommer världen inom 20 år ha blivit 1,5 grader varmare.

Sverige står endast för en promille av dom samlade utsläppen och hur landsbygden ska fungera har han tydligen inte det minsta begrepp om och det saknas konsekvensanalyser av allt dom gör som kan betraktas vid ett omdöme som totalt saknas. Vad blir konsekvenserna Per Bolund?

IPCC har sedan tidigare ett skamfilat rykte sedan man bl.a ertappats med att publicera en bluffrapport som sade att Himalayas glaciärer skulle ha försvunnit 2035. Man fick senare skamset krypa till korset och erkänna att rapporten var helt ogrundad och inte alls baserad på vetenskapliga fakta och empiri. Ren humbug alltså.

Det hindrar dock inte den beskäftige miljöpartistiske magistern Per Bolund från att sätta på sig sin strängaste min och läxa upp oss alla syndare som ifrågasätter all tramsig symbolpolitik från en regering som med ljus och lykta försöker flytta fokus från alla kostnader som detta för med sig nämligen en miljardrullning som tar udden av alla satsningar på välfärden.

Och vem minns inte när Bolund själv försökte ge sken av att han satte tonen för det internationella toppmöte som USA anordnade. I själva verket fick han sitta och dividera med Andorra och San Marino i lekrummet när ingen annan gitte lyssna på det verklighetsfrånvända tramset som Sverige håller på med.

Miljöpartiets enda bestående insats är att de dragit ett löjets skimmer över hela klimatproblematiken.

Ett grönt praktfiasko! Hög tid att förpassa de skenheliga och höggradigt inkompetenta miljöbovarna till den politiska komposthögen för klimatets skull och välja ett seriöst parti nästa gång. Vem vet – det kanske rentav går att utvinna någon form av biogas ur miljöpartiets skräppolitik så den tjänar något konstruktivt syfte.

Oavsett om IPCC har rätt eller fel den här gången så inser ett seriöst parti att klimatfrågan bara kan adresseras genom internationellt samarbete där Kina, Indien, Brasilien m.fl är med på vagnen. Inte genom att småländer som Sverige håller på med solodribblingar med punktskatt på plastpåsar och annat trams där optiken är viktigare än substansen (som vanligt när Miljöpartiet är inblandat).

Hans Sandin

Nyheter Idag


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.