Man i Vårgårda omhändertogs efter att hotat grannar med vapenliknande föremål

| 13 augusti, 2021

Vid 17.30-tiden larmades polisen till Kungsgatan i Vårgårda i Göteborg där en man uppträtt hotfullt mot sina grannar. Enligt uppgift ska mannen ha visat upp ett vapenliknande föremål mot grannarna och även betett sig märkligt. Ytterligare uppgifter till polisen pekade på att mannen faktiskt hade tillgång till ett vapen. Flera patruller larmades ut och insatschefen kallade även in insatsstyrkan i Göteborg på ärendet. Fram till att insatsstyrkan var på plats gällde ett så kallat “fryst läge”. Vid 18.45-tiden var insatsstyrkan på plats och de tog sig då in i mannens lägenhet där de kunde omhänderta honom. En husrannsakan gjordes i lägenheten men utan att finna något vapen.
Enligt polisen misstänks han nu för vapenbrott. Vid 20.45 uppdaterade polisen sin hemsida med att det efter genomgång av rättsliga läget visar det sig att den man som varit föremål för frihetsberövande inte kunde gripas. Detta då det inte fanns grund för gripande.

https://www.expressen.se/gt/man-hotade-grannar-med-vapen-gripen-av-polis/
https://brottsplatskartan.se/vastra-gotalands-lan/vapenlagen-vargarda-207394

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.