Fyraåringar ska kunna välja kön – utan föräldrars insyn

| 17 augusti, 2021
Skotska skolbarn bör, enligt ett nytt statligt dokument, få välja ifall de vill bli bemötta som en flicka eller en pojke. Foto: Martin Rickett/AP/TT

“Skotska barn bör från fyra och ett halvt års ålder kunna ändra sitt namn och sin könsidentitet i skolan utan att föräldrarna blir informerade. Så lyder nya råd från Skottlands utbildningsdepartement. Skolorna rekommenderas också ge barnen möjlighet att välja toalett och idrottsklass utifrån upplevt kön.

Sedan det 70 sidor långa dokumentet, med titeln ”Att stötta unga transpersoner i skolan: råd för skotska skolor”, publicerades i torsdags på den skotska regeringens sida, blev det snabbt en nyhet i både stora brittiska nyhetsmedier.

Enligt råden bör lärarna inte ifrågasätta om en elev säger att den vill byta könsidentitet, utan i stället ”vara bekräftande” och fråga barnet vilket namn och pronomen det vill kallas för, konstaterar The Telegraph.”

Läs i Världen Idag


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Fyraåringar ska kunna välja kön – utan föräldrars insyn

 1. Göran

  Wow! Den 9/10-årige kille (en riktig pojke alltså) är inte född som kommer att missa chansen att få snika sig in i tjejernas omklädningsrum efter gymnastiken genom att “claima” att han egentligen är tjej. Det är bara att välja. Måndag och torsdag tjej, för då är det gympa. Alla andra dagar kille.
  Så kör vi ett varv till och lägger till alla muslimer och har du inte då skapat en motsvarighet till “Kalabaliken i Bender” så har jag missförstått vad som krävs för detta.
  Vi hade en svensk motsvarighet så sent som på 70-talet. Det var på den tiden man måste ringa en “dam” på Föräskringskassan och manuellt sjukskriva sig.
  Så här kunde det låta:
  A: jag vill sjukskriva mig idag.
  “Damen”: Av vilket skäl?
  A: Jag känner mig lesbisk idag.

  Svar
 2. Inkvoterad myndighetsfåne

  Det verkar som om skotska myndighetspersonerna är lika dumma i huvudet som de svenska fånarna.

  Kör på! Kör skiten i botten så de produktiva kan lämna skräpländerna.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.