Två döda vid skjutning utanför bostadshus i Tensta

| 17 augusti, 2021

Strax efter klockan 22 på måndagskvällen larmades polisen om skottlossning vid ett bostadshus i Tensta. Polisen ryckte ut med ett flertal patruller och när de anlände till platsen så hittades två män skadade i anslutning till bostadshuset. De båda skadade männen fördes till sjukhus, men kort därefter meddelade polisen att de två männen avlidit av sina skador. En massiv polisinsats sattes igång och har pågått under natten mot tisdagen och bilder från platsen visade poliser med dragna vapen. Polisen spärrade av den misstänkta brottsplatsen för brottsplatsundersökning samt letat efter misstänkta i området och samlat in vittnesuppgifter.

Polisens presstalesperson Anders Bryngelsson sade under natten: “Vi undersöker om det kan finnas kameraövervakning eller om människor kan ha sett något. Vi pratar med alla som kan ha någon typ av uppgifter, och tydligen finns det en del människor på platsen. Vi spärrar av vid platsen och försöker få en bild av vad som har hänt. Polisen har även gjort tekniska fynd vid brottsplatsen, men jag vill inte gå in på vad.”
Vid klockan tre på natten mellan måndagen och tisdagen så meddelade polisen att de två skjutna var två män i 20-årsåldern. De gick samtidigt ut med att det vid den tidpunkten inte fanns någon misstänkt eller gripen i ärendet som rubriceras som mord.

Expressen har varit i kontakt med en kvinna som bor i huset där skjutningen ägde rum. Hon berättar att hon kollade på tv då skottlossning hördes.
Och hon sade: “Inom fem minuter var en helikopter här och jag såg blåljus genom fönstren. Man kunde se när de gick ut med de skadade personerna från huset till ambulansen.”
På frågan om hur det känns när något sådant här händer vid ens hem?
Hon svarar: “Man blir orolig och jätteledsen.”

https://www.expressen.se/nyheter/stort-polispadrag-pagar-i-tensta-tva-skadade/
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/tva-personer-skadade-efter-skottlossning-i-tensta
https://brottsplatskartan.se/stockholms-lan/kontroll-person-fordon-stockholm-tensta-207716

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.