Åtta kvinnor drogade under sommaren på krogar i Kalmar

| 18 augusti, 2021

I början av sommaren drogades sju unga personer i samband med ett krogbesök i Kalmar. Och polisen uttryckte då att det var oroväckande och ovanligt. Men senare under sommaren så upphörde drogningarna ända fram tills i lördags då den åttonde drogningen ägde rum. Denna gången var det en 30-årig kvinna besökte krogen i Kalmar. Efter att hon druckit tre glas drabbades hon av en blackout. Kalmarposten skriver att hon inte minns någonting från kvällen dagen efter. Men på något sätt hade kvinnan tagit sig till en släkting där hon dagen efter vaknade upp.

Kvällsposten har tidigare rapporterat om kvällen den 12 juni då flera unga kvinnor drogades på en krog i Kalmar. Enligt polisen rörde det sig då om fem personer som inte var där i samma sällskap. På midsommardagen ska ytterligare två personer ha blivit drogade. på samma krog. Alla tidigare drogningar har polisanmälts, och den 30-åriga kvinnan har också anmält att hon blivit drogad.
Ulrika Medrin gruppchef för områdespolisen säger: ” Det hör inte till vanligheterna, det är inget jag brukar höra talas om.”
Polis har tidigare berättat för Kvällsposten att de ser mycket allvarligt på sommarens händelser.

Enligt den 30-åriga kvinnan så visste hon inte hur hon kommit till sin släkting, men svaret var att hon fick hjälp av ett par som hittade henne en bit från baren i lördags. De kände igen henne och märkte att hon var i behov av hjälp varvid de ringde efter en anhörig som hämtade henne på plats.
Ulrika Medrin säger: “Kvinnan har anmält till oss att hon misstänker att hon har blivit drogad och hon har lämnat urinprov. Det är viktigt att hålla koll på sitt glas när man är ute för om sådant sker brukar det vara inne på krogen.”

Ulrika Medrin berättar att de brukar göra tillsyner på krogar i Kalmar och samarbetar med ordningsvakter. Enligt Ulrika Medrin är det svårt att veta om det är det totala antalet drabbade, det är åtta personer som har anmält att de har blivit drogade, men hon tror inte att alla fall anmäls och att vissa inte vet om det är alkoholen eller drogen som har gjort dem berusade. Så det är svårt att veta det korrekta antalet. Lördagens drogning rubriceras av polisen som misshandel.
Men frågan man nu kan ställa sig är hur många av de här drogningsfallen har resulterat i sexuella handlingar?
För vad jag förstår av texten är det bara kvinnor som drogats.

Frågan är om polisen har koll på antalet anmälda våldtäktsfall och om de kvinnorna har kollats upp om de varit drogade när våldtäkten ägt rum?
För om inte jag missminner mig var drogning av kvinnor vanligt förekommande i början av 2000-talet. Då män spetsade tjejers drinkar med lugnande medel för att lättare kunna begå våldtäkt. Men då även homosexuella män drabbas av övergreppen, så kallad ”drink spiking”.
Så kan detta röra sig om samma fenomen, men att kvinnorna som anmält drogningen genom tur undsluppit våldtäkterna?

https://www.expressen.se/kvallsposten/ny-kvinna-drogad–pa-kalmarkrogen-/

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Åtta kvinnor drogade under sommaren på krogar i Kalmar

 1. Christer

  Kalmar är under attack från minst två håll .
  + Det som hela Sverige lider av .
  Miljöpartiet och Centerpartiet. Men dessa båda kommer att få mycket pisk i kommande val .
  Kalmar tängs av : Uppifrån av det socialdemokratiska vanstyret.
  Underifrån av invandringen som sliter i sär staden .
  Vi får sätta vår lit till tänkande Kalmariter i nästa val .
  På riksplanet SD eller Afs .
  I lokalvalen Framtid Kalmar .
  Det finns hopp.

  Svar
 2. Carl den 12

  Det här är inte alls så ovanligt, som man tror🤔

  Det kan i princip vara den och dom man minst anar, alltifrån kunder, personal som även har chaufför ståendes på utsidan utav restaurangen/krogen som väntar💔

  Calle boende i Göteborg, känner till allt för många fall där det gäller både kvinnor och män som blivit drogade.
  Det kan hända vem som helst och här hoppas man att omgivningen blir mer observanta och INTE skam och skuld belägger den som råkar illa ut, för att det händer exempelvis just i krogmiljö.

  För det man lätt glömmer, är att när krogen stänger så rör sig dessa i övriga samhället på gator och torg och kan faktiskt vara någon man känner❗❗❗

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.