FATHI MOJTABA: Ett Afghanistan med Talibaner i makten kommer att resultera mera våld, terror och enorma narkotika till Mellanöstern och EU

| 20 augusti, 2021

I slutet av 2001 tog USA alliansen över Afghanistan. Under den där tiden flydde både Al Qaida ledare och medlemmar sam Talibaner till Iran och Pakistan och fick inofficiella fristad i de grannländerna.

När USA alliansen tog också över Irak i början av 2003 kände iranska regimen starka hot och oro för sin maktposition.

Så småningom har iranska regimen givit en stor militärbas till Al-Qaeda och Talibaner i provinsen Khorasan, i nordöstra Iran som har gränser med Afghanistan.

Där de blev utbildade och sedan skickades till Afghanistan för att kriga mot USA och centralmakten i Afghanistan.

Al-Qaeda användes av iransk regim i norra Irak och i Syrian samt i andra länder.

Under många år har Talibaner fick militärutbildning, vapen och pengar från Iran  för sina terroristiska attacker mot USA armén och massaker av civilbefolkningen med explosioner i Aghanistan.

https://www.wsj.com/…/iran-backs-taliban-with-cash-and…

Iranska oppositionens hemsida i Sverige hade ett reportage angående iranska regimens stöd till sunnimuslimska terrorgrupper Al-Qaida och Talibaner ifjol.

https://www.fffi.se/…/iranska-regimen-stoder…/

Jag hade även ett gransknings reportage om Iran som har blivit starkt fäste för al-Qaida-ledarna som publicerades under 2020.

https://www.fffi.se/…/iran-starkt-faste-for-al-qaida…/

Ovannämnda uppgifter bekräftar att både Talibaner och Al-Qaida har varit den iranska världsterroristiska regimens inofficiella proxy grupper.

USA:s närvaro i Afghanistan räknades inte som hot mot bara Iranska regimen utan Ryssland och China hade också gemensamma känslor liksom regimen i Iran men i olika nivåer.

Vilka exakta samarbete hade Iran, China och Ryssland med varandra flr att hjälpa Talibaner har jag tyvärr inte bekräftade källor men Talibans delegationens officiella möte med Chinas utrikesminister i slutet av juli 2021 har mycket att berätta.

Jag vill tillägga även  när Talibaner håll på att ta över Kabul, Irans, Chinas och Rysslands ambassader var öppna i Afghanistans huvudstad och var under Talibans protektion.

President valet i Afghanistan som ägde i slutet av 2019 var en milstolpe för en politisk kris i landet.

Presidentvalet i USA i slutet av 2020 och förberedelse för Amerikanska armén att lämna landet har förvärrat situationen i Afghanistan.

Under denna situation Talibaner meddelade afghanska soldater att lämna sina vapen till Talibaner och få betalt.

Det finns obekräftade uppgifter som ange att tusentals afghanska soldater lämnade sina vapen till Talibaner  och fick betalda.

Afghanistan som hade 300 000 registrerade och utbildade soldater fanns i praktiken bara ca. 50 000 soldater i hela Afghanistan under den senaste tiden och de kollapsade inom kort efter attacker från Talibaner.

https://www.reuters.com/…/taliban-surge-exposes…/

Med Talibaner i makten bör omvärlden förväntar mera våld, terror  och narkotika.

President Biden genomförde världens största misstag med att amerikanska armén lämnade Afghanistan. 

Hans beslut har inte varit bara ett historiskt fiasko för USA utan det har varit ett reträtt gentemot de som jag kallar för ”den onda triangeln”, alltså iranska regimen, Ryssland och Kina och priset har betalats av folket i Afghanistan.

President Biden genomförde samma misstag liksom Obama när han bestämde att amerikanska armén lämnar Irak under 2009.

Obama lämna Irak till den världsterroristiska regimen i Iran och President Biden lämnade Afghanistan till Talibaner som har starka stöd av Iran och är under mördarregimens inflyttande.

Vi ska inte glömma bort att SÄPO har varnat under de senaste åren vid upprepade gånger att ”Iran, Kina och Ryssland är allvarliga hot mot Sveriges säkerhet”!

Rättare sagt har ”den onda triangeln” av olika avseende och aspekter hotat Sverige och Sveriges säkerhet på allvar!

Fathi Mojtaba


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

3 tankar på “FATHI MOJTABA: Ett Afghanistan med Talibaner i makten kommer att resultera mera våld, terror och enorma narkotika till Mellanöstern och EU

 1. ulf

  Som svensk anser jag att vi lämnar allt focus på Afghanistan,vad har vi här uppe i Norden att tillföra dessa hundratals klaner och folkslag…..varför har vi skickat15 miljarder till dessa outvecklade folk som bara tagit emot pengar och spottat oss dumskallar i ansiktet ?
  Ett fullständigt hjärndött Sverige bidrag,precis som vanligt när obildade amatörpolitiker visar sin fullkomligt världsfrånvända syn på en verklighet som de inte begriper
  Även om de har en Socialistisk studiecirkel som merit,eller sänke 🙄🙄

  Svar
 2. Peter

  Alla makthavare i Europa bör titta på gränsbevakarna Australien och ta efter Australien. Man kan inte göra allt men bättre än inget.

  Svar
 3. Carl den 12

  Har vi inte tillräckligt med afghanistanier som står och säljer droger helt öppet på gator och torg i Sverige❓❓❓

  Calle, va faaaaan vet jag som bor i Göteborg, terroristernas näste🤔

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.