Flera bilbränder i centrala Stockholm

| 20 augusti, 2021

Strax efter klockan 4 på natten mot fredagen vaknade flera boende på Södermannagatan i Stockholm av att det luktade brandrök och att det hördes smällar ute på gatan, när de tittade ut från sina fönster så såg de att flera bilar stod i brand på gatan. Räddningstjänsten och polis larmades till platsen. Räddningstjänsten fick snabbt kontroll på bilbränderna efter att de anlänt och kunde släcka dem.
Alexander Westerberg, ledningsoperatör vid Räddningscentralen Mitt säger: ” Vi fick ett samtal om att ett flertal bilar var övertända. Det rör sig om åtta-tio bilar.”

Enligt polisen som var på platsen har åtta bilar skadats i branden, men ingen person uppges ha skadats under brandförloppet.
Andreas Dahlin vid Stockholmspolisen säger: “Vi har inlett en förundersökning om mordbrand eftersom de står parkerade nära en husfasad. Man har anledning att det är anlagt och att det förelåg en spridningsrisk.”
En boende i området säger till Expressen: “Man undrar ju varför bilarna brinner, man blir osäker på vad det är som har hänt och om det är någon som har gjort det med flit. Det är ju obehagligt om man springer runt och tänder eld på bilar.”

När man läser den “boendes” uttalande om att “man blir osäker på vad det är som har hänt och om det är någon som har gjort det med flit” så frågar man sig om denne tillhör den skaran av “sovande svenskar” som inte märkt att bilar bränns överallt runt omkring i Sverige. Och som nu yrvaket vaknat upp och ser att även de i de “finare” kvarteren inte är förskonade från detta. För detta “fenomen” med att bilar som står parkerade har förekommit under lång tid och kommer tyvärr att fortsätta så länge inte dem som gör dessa gärningar straffas.

https://www.expressen.se/nyheter/flera-bilar-brinner-mitt-i-stockholm/
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/bilar-i-brand-i-centrala-stockholm

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.