Johan Westerholm: Extinction Rebellion planerar Stockholmsvecka 2022

| 20 augusti, 2021

I vaket efter de restriktioner som nu hävs efter Covid 19 europeiska härjningar vaknar de internationella aktivistnätverken till liv igen. Först ut är Extinction Rebellion som till helgen anordnar en aktivistvecka i Oslo och som under 2022 kommer följas upp med motsvarande i Stockholm samtidigt som XR uppmanar Greta Thunberg att närma sig rörelsen.

Efter en längre tids tystnad, i huvudsak orsakad av de restriktioner som spridningen av Covid 19 inneburit börjar olika former av aktivistnätverk nu vakna till liv. Däribland klimatnätverket Extinction Rebellion som även influerats av och uttryckt sympatier för antisemitiska nätverk verksamma inom ramen för Israel-Palestina konflikten.

Ett av de större evenemang som planeras i närtid, trots vetskapen om riskerna för spridning av Covid 19, är XR, eller Extinction Rebellions förestående vecka av aktiviteter i Oslo den kommande helgen. Den 21-29 augusti 2021 har XR låtit meddela att de avser genomföra den största civila olydnadsaktionen i Nordens historia.

Johan Westerholm

Läs på Ledarsidorna


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.