Nya uppgifter om polisärendet med den kidnappade kvinnan i Stockholm

| 20 augusti, 2021

Dag för dag kommer det nya uppgifter om polisärendet med den kidnappade kvinnan från det skyddade boendet. Under torsdagen kom uppgifter om att polisen redan i söndags kväll fått larm om att kvinnans släktingar fått reda på vilket skyddat boende hon befann sig på. Men då hade en åklagare stoppat polisen när de ville agera.
Hur kan det vara att en åklagare lägger sig i polisens operativa arbete innan ett brott har begåtts?
Först efter att kvinnan i tisdags kväll fördes bort från det skyddade boendet fick polisen börja arbeta med ärendet och nu misstänks i en utredning två släktingar ha kidnappat henne och att det rör sig om ett hedersrelaterat brott.

Enligt uppgift är det samma släktingar som nu misstänks av polisen som i söndags kväll kontaktat det skyddande boendet i söndags, och det var samma släktingar som kvinnan skulle hållas skyddad från. När boendet blivit kontaktat så larmade de polisen och flyttade kvinnan. Polisen la då en förfrågan om att kalla in dem till förhör. Men detta ville inte åklagaren Hanna Lemoine som sade nej till polisens förfrågan.
Men varför sade Hanna Lemoine nej till detta?
Den frågan får vi nog inget ordentligt svar på då det råder förundersökningssekretess om allt som rör denna utredning.

Hanna Lemoine säger: “Jag kan varken bekräfta eller dementera de här uppgifterna. Det finns inget jag kan tillföra.”
Enligt uppgift fick släktingarna på något vis reda på var kvinnan flyttats efter att de ringt till boende, och på tisdagskvällen kidnappades hon och är fortfarande på torsdagen försvunnen.
Polisens presstalesperson Helena Boström Thomas säger: ” I det här fallet kan vi bara säga att vi utreder ett grovt brott, det är det enda.”
Men man frågar sig hur svårt det både är för polisen och för medierna att förstå det nog alla klart tänkande förstår?

Det att om släktingarna visste var kvinnan fanns på söndagen och att de räknade med att hon skulle flyttas om de satt skräck i boendet, så höll de span på boendet och när de flyttade henne och på det viset fick de reda på hennes nya boende…
Man behöver inte vara ett geni för att räkna ut det, sådant ser man dagligen på film och tv.
Men frågan återstår varför åklagare Hanna Lemoine sade nej till att störa kvinnans släktingar från att göra denna handling?

https://www.expressen.se/nyheter/krim/polisen-fick-inte-agera-kvinna-kidnappades/?fbclid=IwAR3J75Q03w7KWdaj0KwlEfbnFZYt3o7DKguTFM9j5nM83hKQWarFw-pulbQ

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Nya uppgifter om polisärendet med den kidnappade kvinnan i Stockholm

 1. Sala

  Vem tar ansvar för om den bortförda kvinnan skadas????????

  Åklagaren verkar inte vara intresserad.

  Rättsväsendet i Sverige har på korttid genomgått en förvandling till att helt skydda brottslingar och dessutom ge dem skadestånd. VART ÄR VI PÅ VÄG????

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.