Nya uppgifter om skolattacken i Eslöv

| 20 augusti, 2021

Det har under torsdagen framkommit fler och fler uppgifter om knivdådet på högstadieskolan i Eslöv. Där är uppgifter allt ifrån att Milian Andersson, 14, och hans klasskompisar låste in sig i klassrummet när de hörde om attacken, till att en annan elev blev vittne till dådet och hur modern berättar att sonen är väldigt chockad av händelsen. En annan elev, som går i sjunde klass, såg gärningsmannen i skolan.
Hon sade: “Han hade massa knivar på sig. Jag trodde det var ett prank först.”

Det har nu också framkommit att 15-åringen var elev på skolan.
Och på torsdagskvällen meddelade polisen att pojken har anhållits på sannolika skäl misstänkt för försök till mord. Senast på söndag klockan 12.00 måste åklagaren ta ställning till om pojken ska begäras häktad eller släppas på fri fot.
Lokalpolischef i Eslöv Anna-Karin Boije sade i Aktuellt att det förhållandevis gått bra för den skadade läraren, enligt de uppgifter hon fått ska han vara vaken och läget ska vara stabilt.

Under torsdagen har många riksdagsmän och kvinnor kommenterat skolattacken.
Löfven sade: “Attacken på en skolanställd i Eslöv är fruktansvärd händelse.”
Och han skriver sen i en kommentar i Aftonbladet ”Mina tankar går till den drabbade, hans anhöriga och alla elever och personal på skolan. Skolan ska vara en trygg plats för alla”. Utbildningsminister Anna Ekström skriver på Twitter att det är ”alldeles förfärligt att en anställd på en skola i Eslöv utsatts för en attack”.

Roger Haddad, riksdagsledamot och Liberalernas utbildningspolitiske talesperson, skriver på Twitter och kallar händelsen för ”en oerhört tragisk start på terminen för alla inblandade på skolan”. ”Ingen ska behöva känna otrygghet på sin arbetsplats”.
Fler politiker har med säkerhet uttalat sig om skolattacken men under torsdagskvällen hade mainstreammedierna inte skrivit om fler uttalanden än de tre ovanstående.

https://www.expressen.se/kvallsposten/det-var-rent-kaos-folk–som-var-helt-fortvivlade/?fbclid=IwAR2cbB6x6MbGDbDOdou6ncUQZ-eEl2fR-8Q1rmI9UJY7x22Bevmkmcl5IeA
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/1OvJoG/lofven-om-skolattacken-fruktansvard?fbclid=IwAR0uYz-zf_7_AT1uFw05HIVf0GIAi9l_PKPrEHErv2UQ1ojER0725Pvb6Ac

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.