Afghanerna (läs männen) ‘vek ner sig’ utan motstånd – ett ‘svek’ mot kvinnor och flickor? Kanske, men troligtvis INTE!

| 22 augusti, 2021

Trots alla internationella ansträngningar för att skapa frihet, försvara mänskliga rättigheter och ett drägligare liv för många människor i Afghanistan, t ex kvinnor, flickor och barn, så verkar afghanerna (läs männen) vikit ner sig utan motstånd mot talibanerna.

Talibanerna är alltså tillbaka igen, utan motstånd.

Internationella bedömare är ‘tagna på sängen’.

Men var det INTE ett väntat (eller åtminstone sannolikt) scenario med en korrupt regering och president i Kabul (HÄR och HÄR)?

Internationellt stöd i syfte att bygga upp ett modernt och civiliserat samhälle under ett par decennier är som bortblåst ‘över en natt’.

Väcker frågor kring vilket samhälle ‘folket’ vill ha

Kanske ‘bara’ bekräftar vad ‘afghanerna’ (läs männen) vill ha.

I media ‘målas’ det upp en bild av ett svek mot alla som skadats och dödats i kampen för kvinnor och flickors ‘rättigheter’ och ‘värdighet’, men det bygger på ett västerländskt synsätt.

‘Sharia-lagar’ ska gälla enligt talibanerna.

Samtidigt är 99% positiva till ‘sharialagar’ i Afghanistan. 

En lärdom för länder som INTE kan hålla ‘fingrarna borta från syltburken’ kan vara att inte ‘lägga näsan i blöt’ i ett annat lands inre angelägenheter, utan låta ‘folket’ bestämma över och avgöra sitt eget öde.

Afghanerna (läs männen) ‘vek ner sig’ utan motstånd – ett ‘svek’? 

Kanske, men troligtvis INTE.

Göran Svensson är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

 

Författare: Göran Svensson

är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (https://nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’.

2 tankar på “Afghanerna (läs männen) ‘vek ner sig’ utan motstånd – ett ‘svek’ mot kvinnor och flickor? Kanske, men troligtvis INTE!

  1. Sala

    Allah vet vad islam står för även om vissa är kladda i fårull. Svenskar är såååååå naiva. Eller som Romsson MP så perfekt sade det “om man åkt tunnelbana i Stockholm så anses man som svensk”

    Hur dum får man vara????

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.