AFGHANISTAN: “Folk måste märka sitt hus med ett X om de har en dotter som är över 12 år, så att talibanerna kan ta dessa”

| 24 augusti, 2021
Talibaner uppges leta upp meningsmotståndare och avrätta dem. Bilden visar talibaner vid en ”kontrollstation” i Kabul. Foto: Rahmat Gul/AP/TT

“Tolkar, kristna och journalister i Afghanistan riskerar nu att sökas upp och misshandlas eller dödas, enligt olika rapporter. 

– Vi hör från tillförlitliga källor att talibanerna kräver människor på deras telefoner, och om de hittar en nedladdad bibel på din enhet, så dödar de dig omedelbart. Det är oerhört farligt just nu för afghaner att ha någonting kristet över huvud taget på sina telefoner, säger Sat-7-ledaren Rex Rogers.

I det uttalande som uppges komma från ledare i den underjordiska församlingen i Afghanistan vittnas det om att talibanerna har en lista över kända kristna som de nu vill leta reda på och döda.

Därtill nämns hotet om kidnappning av kvinnor och flickor.

”Folk måste märka sitt hus med ett X om de har en dotter som är över 12 år, så att talibanerna kan ta dessa”, står det i uttalandet.

Även gifta kvinnor uppges riskera att kidnappas – genom att talibaner dödar deras män, sedan gör ”vad de vill” med kvinnorna och säljer dem som sexslavar, enligt de kristna ledarna.”

Mer läsning i Världen Idag…


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.