Engelsk studie visar att coronavaccinen effekt avtar efter sex månader

| 25 augusti, 2021

Vid klockan 8.13 under onsdagsmorgonen skrev Emma Åhman i Expressen om coronaläget och om en ny brittisk studie som har kartlagt covidvaccinets skyddseffekt över tid. Enligt studien från Storbritannien som är byggd på data från 1,2 miljoner personer så avtar effekten på både Pfizer’s och Astra Zeneca vaccin efter fyra-sex månader. I Pfizer’s fall hade det avtagit till 74 procent efter ett halvår, i Astra Zeneca’s fall var skyddseffekten 67 procent efter fyra till fem månader. Studien som inte handlar om att bli allvarligt sjuk utan om att risken att bli smittad av viruset. Nu visar alltså denna studie att det som påståtts innan om att man efter andra dosen är är fullvaccinerad inte stämmer.

Det som FHM påstått att allt kan återgå till det normala bara alla vaccinerar sig bara är en bluff. Visst minskar risken med att bli allvarligt sjuk efter två sprutor av vaccin, men att man skulle vara fri från att smittas igen av viruset det stämmer alltså inte. Studien som gjordes innan deltavarianten blev dominerande i Storbritannien visar alltså inte hur stor verkningsgrad vaccinen har på denna variant. Professor Tim Spector som är ansvarig för studien menar nu att resultatet visar behovet av en tredje vaccindos.
Han säger: “En avtagande effekt är förväntat och inte en anledning till att inte vaccinera sig.”

Måhända det inte visar någon anledning till att inte vaccinera sig, men det visar däremot på att där inte är någon som vet hur många doser vaccin som behövs innan befolkningen kan återgå till det som var innan coronasmittan sköljde över världen. Studien visar inte heller på hur effektiv vaccinen som togs fram i ilfart under 2020 har på alla de nya varianterna av smittan som nu uppenbarat sig. Den visar inte heller på om coronaviruset muterar sig så det blir immunt mot vaccinen som framtagits. Det skulle vara intressant att få se en sådan studie och likadant en studie där de som fått corona efter de blivit “fullvaccinerade” och och vad som händer i när de sen smittar coronan vidare.

För med tanke på att smittan nu ökar igen i både Sverige och andra länder så skulle sådana studier vara guld värda för läkemedelsföretagen liksom för alla regeringar som nu tror de ska kunna hindra smittspridningen med corona-pass. En åtgärd som kommer att göra att folk ställs mot folk, att vi får ett A och ett B-lag i världen, ett lag av de som kan och vill ta vaccinen och ett av de som inte kan eller vill ra det.
Är det så de stora ledarna i världen vill ha det?
Då vet jag flera som skulle varit stolta, och jag tror inte dagens ledare vill förknippas med dem då det var de som startade det andra världskriget.

https://www.expressen.se/nyheter/senaste-nytt-om-coronaviruset/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.