Ranelid: en ‘vindflöjel’ som ‘svängt under galgen’ med oväntat ‘tramsiga’ argument – gått i den PK-istiska ‘fällan’ om ‘färg’!

| 25 augusti, 2021

Författaren Ranelid verkar ‘sent om cider’ vaknat ur sin litterära ‘törnrosasömn’ (HÄR). På senare år verkar Ranelid insett att Sverige har allvarliga samhällsproblem som i värsta fall kan vara irreversibla (HÄR). Det var annat ‘ljud i skällan’ för inte så länge sedan (HÄR).

Ranelid ‘radar upp’ argument om sina nyvunna insikter, såsom “SD har rätt” och “Ja, det har de haft.”, men säger samtidigt “Jag tar risken att bli brunsmetad” och  “Radikaliseringen hos mig består i att skriva sanningen” samt “…kommer aldrig att sälja mig till den falang som föraktar människor på grund av hudfärg…” (HÄR).

Logiken haltar betänkligt.

De ‘andra’ som haft rätt enligt honom, men har haft rätt av fel skäl, nämligen ‘hudfärg’.

Ranelid verkar INTE förstått att de ‘andras’ argument INTE handlar om ‘färg’. 

Utan om religiösa och kulturella avarter varav flera kan vara inkompatibla med det svenska samhället.

Exemplen är många, t ex klankriminalitet, barnäktenskap, könsstympning av flickor, hedersvåld, kvinnoförtryck m m som kommer i ‘kölvattnet’ av religiösa och kulturella avarter.

Ranelid verkar gått i den PK-istiska ‘fällan’ om ‘färg’.

Det har bara varit ett PK-istiskt påhitt för att ‘svartmåla’ andra med rasistiska förtecken och utmåla dem genom ‘guilt by association’.

Ranelid använder alltså ett PK-istiskt argument.

Ranelids nyvunna insikter om tillståndet i Sverige verkar sakna djupare förståelse, utan han för fram oväntat ‘tramsiga’ argument. Men det kanske INTE är så konstigt, då Österlen är ganska långt bort från händelsernas centrum, kanske en oas från ‘svunna tider’.

En ‘vindflöjel’ som ‘svängt under galgen’. 

Och INTE ‘sett skogen för alla träd’.

Göran Svensson är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Göran Svensson

är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (https://nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’.

1 En tanke på “Ranelid: en ‘vindflöjel’ som ‘svängt under galgen’ med oväntat ‘tramsiga’ argument – gått i den PK-istiska ‘fällan’ om ‘färg’!

 1. Carl den 12

  Tycker mig se att många använder socioekonomiska, etniska, religiösa och kulturella ursäkter, för att slippa undan ansvar och utvecklas som människor🤔

  Calle ser sorgligt nog människor, som hellre kör på i gamla invanda mönster utan att reflektera och kan man dra nytta utav vad flocken gör, så är det den enkla exempelvis brottsliga vägen som gäller, Inga skyldigheter och ett samhälle som inte ställer förväntningar och krav om motprestation💔

  För det krävs mer utav en människa💪att välja sin egen väg än dom som rättar in sig desperat för att tillhöra gruppen, hur fel ute gruppen än må vara.

  Historien är sorgligt full av människors flockmentalitet när det går åt helvete och sorgligaste är att människor gör om samma misstag, då som nu, så att ondskan människor gör fortgår än i dag år 2021💔💔💔

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.