Man skjuten i Stocksund i Danderyds kommun

| 26 augusti, 2021

Strax innan klockan 22 på onsdagskvällen fick polisen i Stockholm larm om att det skett en skjutning i Stocksund i Danderyd. Flera personer hörde av sig efter att ha hört höga smällar från bron mellan Bergshamra och Stocksund. Och strax därefter klockan 22.17 bekräftar polisen att en man är inkommen till sjukhus med skottskador. Enligt uppgift är skadeläget okänt för den skottskadade personen, som ska ha varit vid liv då den anlände till sjukhuset. Polisen berättar att den skottskadade är en man i 25-årsåldern som har blivit skjuten i bröst och ben. Han ska sedan tidigare vara känd av polisen och är kopplad till ett kriminellt nätverk i Stockholm.

Polisens presstalesperson Mats Eriksson sade under onsdagskvällen: “Vi har en stor resurs på plats som jobbar med att säkra spår, söka gärningsperson och prata med vittnen.”
En brottsplats har spärrats av i Stocksund. Enligt polisen har ett fordon med skotthål hittats på platsen. Strax efter skjutningen ska en svart bil har setts lämna platsen och och polisen ska ha stoppat en bil med tre män som togs in till förhör och därefter greps. Strax efter midnatt meddelar polisen att ytterligare en person gripits och att det nu är fyra personer som gripits i samband med skjutningen.
Polisen rubricerar skjutningen som mordförsök och en förundersökning om detta har startats.

https://www.expressen.se/nyheter/person-skjuten-i-norra-stockholm/
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/man-skjuten-i-danderyd-norr-om-stockholm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.