Minst hundra bilar förstörda i garagebrand i Märsta. Ledningsbefäl säger: “Det är som en masugn.”

| 26 augusti, 2021

Strax efter klockan två på natten mot torsdagen fick räddningstjänsten i Stockholm larm om rök från ett garage i Märsta. Enligt uppgift var det rök från ett ett garage ovan jord i två plan
Magnus Bengtsson, ledningsbefäl vid Räddningscentral Mitt sade vid tretiden: “Det är minst hundra bilar som brinner.”
Vid tretiden fanns åtta brandbilar var på plats och räddningstjänsten beräknar att släckningsarbetet kommer att ta flera timmar. Dessutom är spridningsrisken svåruppskattad.
Magnus Bengtsson säger: “Det är som en masugn, det brinner för fullt. Man försöker släcka så gott det går utifrån. Man kan inte komma nära, det är för varmt helt enkelt.”

Dessutom är rökutvecklingen kraftig och röken blåser över ett bostadsområde i närheten. Räddningstjänsten har uppmanat de som bor i närheten ska stänga dörrar, fönster och ventilation.
Magnus Bengtsson sade: “All rök är farlig, och det är ju hundra bilar som brinner så det är klart att röken är ohälsosam.”
Men enligt uppgift har räddningstjänsten inte gått ut med något VMA under natten. Vid klockan fem på torsdagsmorgonen fanns inga uppgifter på om branden i garaget var släckt eller om den fortfarande rasar.
Ingen person ska ha skadats vid branden.

Uppdatering: Enligt nya uppgifter så var det cirka 200 bilar som totalförstördes vid nattens brand i Märsta. Och på morgonen hade taket rasat in på parkeringsgaraget och byggnaden går ej att rädda. Enligt uppgift vid 6-tiden på torsdagsmorgonen så är det inte längre någon spridningsrisk för själva branden men räddningstjänsten fick fortfarande då bekämpa branden utifrån. På morgonen meddelade polisen att de utreder branden som grov skadegörelse. Men polisen menar också att den teknisk undersökning som kommer att göras efter branden släckts och svalnat får avgöra om brottsrubriceringen kommer att ändras.
I nuläget finns ingen misstänkt eller gripen i ärendet.

https://www.expressen.se/nyheter/hundra-bilar-i-brand-i-garage-i-marsta/
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/minst-hundra-bilar-i-brand-i-garage-i-marsta

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.