Angrepp mot BRÅ:s rapport, vänstern anser den som nära nog rasistisk

| 27 augusti, 2021

Efter att BRÅ:s rapport kom på onsdagsmorgonen har den blivit angripen av de flesta på vänsterflygeln i Sverige. Under gårdagskvällen sade Justitieminister Morgan Johansson att han ser en risk för att Brå:s siffror utnyttjas av rasister.
Och han sade: “Alla ska bedömas efter sina handlingar och inte sitt ursprung.”
Men gäller det alla i Sverige kan man fråga sig?
För det är inte så många år sen som samme man sade att alla Sverigedemokrater var både nazister, facister och rasister och att deras åsikter var inget värda.
Så bedömdes de då efter sina handlingar och inte bara efter sina åsikter?

Idag så kom mer kritik mot rapporten, denna gången från Soha Osman grundare av den ideella verksamheten Ung och Trygg. Hon beskriver rapporten som stereotypisk om utrikesfödda personer, och vill att BRÅ istället lagt större fokus på de bakomliggande faktorerna till att människor hamnar i kriminalitet.
Hon säger: “Man borde kolla på socioekonomiska situationer, segregation, våld i hemmet och familjesituationen.”
Och hon menar att det var fel av BRÅ att publicera en rapport som visar en överrepresentationen av utrikesfödda bland brottsmisstänkta, och att de fokuserar på personernas födelseland.
Så hon menar då att det var oviktigt att visa att utrikes födda och att de som är födda av utrikes födda föräldrar har upp till tre gånger lättare att fastna i kriminaliteten?

Hon fortsätter med att säga: “Självklart ska man hitta sätta att förstå vilka personerna är, men samtidigt måste man förstå varför det händer just de här människorna. Det är där problematiken ligger. Nu låter det väldigt mycket som att just människor som har föräldrar som är utrikesfödda blir kriminella. Som att det har en koppling till deras kultur och biologi. Det är inte rätt.
Men är det inte så att där finns kulturella skillnader på vad som anses bara brott där de kommer ifrån och vad som lagen bestämmer här vad som är brott eller inte?
För det är väl ändå som Adam Marttinen sade under onsdagen Man begår inte våldtäkt eller grov kvinnofridskränkning av socioekonomiska skäl. Det handlar om värderingar, kultur och ett samhälle fullt av motsättningar?

Men där är också sådana som Nyamko Sabuni som välkomnar Brå:s rapport.
Hon sade under torsdagen: “Ju mer vi vet desto mer kan vi göra år det. Jag tycker att det är oerhört viktigt att vi nu ser att det är andra generationens invandrare som misstänks oftare för brott än andra. Många gånger vill man lägga det på invandrande. Det är också viktigt att veta vad det är som händer i våra förorter utsatta områden, med dessa barn och i dessa familjer som sedan kommer att misstänkas för den typen av grova brott.”
Hon menar också, för att råda bot på situationen så måste det bli både repressiva åtgärder i form av strängare straff, men också förebyggande arbete i bland annat skolorna.

I moderaternas fall har de gjort en 180-graders sväng efter Reinfeldts tid. Nu menar Ulf Kristersson att man har varnat för just den risk som man nu ser i rapporten.
Han sade under torsdagen: ” Riktigt stor invandring och riktigt dålig integration skapar utanförskapsområden och de göder kriminalitet. Jag tror att de flesta i Sverige visste att det var på det här sättet, nu är det bra att det kommer rapporter som understryker detta. Då måste man börja göra något åt det här också, stoppa kriminaliteten och förebygga ny kriminalitet. Jag tycker att det är bra att vi får kunskap om detta men nu måste vi också vidta politiska åtgärder som minskar problemen.”
Tyvärr så får man väl säga att detta är efterhandskonstruktion från Kristerssons sida då han var för fri invandring när han satt i Reinfeldts regering.

Och nu pekar Moderaterna på tuffa åtgärder mot dem som begår brott kombinerat med förebyggande åtgärder för att komma tillrätta med problematiken.
Kristersson sade vidare: “Jag tror att det handlar mycket om riktigt hårda tag mot dem som begår riktigt allvarlig brottslighet och sedan satsa riktigt mycket på att förebygga i skolan och att socialtjänsten får hjälpa till där de kan men att se till så att kriminalvården tar hand om de grova brottslingarna.”
Men jag frågar mig om Kristersson verkligen tror att socialtjänsten med sina medarbetare kan ta hand om dem som precis startat sin kriminella bana?

Jimmie Åkesson har också under torsdagen kommenterat BRÅ-rapporten i en skriftlig kommentar där han skriver: “Det är skandal att det gått såhär långt, regeringen har kapitulerat och totalt tappat greppet.”
Och de “så kallade satsningar” som regeringen presenterat hjälper inte.
Och han sade: “De kriminella utvidgar och expanderar sin verksamhet. Sverige kommer aldrig lyckas ta tag i denna problematik så länge nuvarande, verklighetsfrånvända, regeringen sitter kvar.”
Och allt detta stämmer, de “åtgärder” och “satsningar” som regeringen Löfven gjort mot den organiserade brottsligheten de sista sju åren är som en “piss i mississippi”, alltså inget alls.

Den satsningen på 10 000 fler poliser fram till 2024 har visat sig ännu blivit 500 nya poliser, resterande är civilanställda. Alltså inte den massiva ökning som Morgan Johansson skrutit med.
Så vad Sverige behöver är ett regeringsbyte så fort som det går, och då med en regering som stärker säkerheten i samhället, både för “svenskarna” men också för den stora delen laglydiga utlandsfödda och deras barn. För vi får inte förglömma att den stora delen av dem som kommit hit under årens lopp har varit till stor tjänst för det svenska samhället. Men de som kommit hit och bara förstör och saboterar de ska jagas med “blåslampa” och straffas, inte som som nu när vissa får större skadestånd än vad deras offer får.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/man-maste-forsta-varfor-det-hander-just-de-har-manniskorna?fbclid=IwAR09hW92Ro3mLzR95mGN5LgYxliAtAlRF8IYRUJZ8wnTAKgCVw9mRV5FvWE
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/ministern-framstall-inte-invandrare-som-samre
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/ministern-framstall-inte-invandrare-som-samre

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

3 tankar på “Angrepp mot BRÅ:s rapport, vänstern anser den som nära nog rasistisk

 1. Anders

  Jag tycker ni är lite orättvisa .
  Jan Jönsson i Stockholm skriver brev och tycker ganska mycket är oacceptabelt .
  I Malmö skaffar sossarna fram herrejösseslägenheter mitt i centrum , så langarna har nära till sina kunder .
  Så bjuder de på pizza och ett gummiband med texten “sluta skjut”.
  Å statsministern och justitieministern hotar de kriminella med blåslampor och annat.
  Å alla stora dagstidningar tar fram invandrare som talar om hur dåligt Sverige är .
  Jag vet inte om det går att göra så mycket mer .

  Svar
 2. ulf

  När man står upp till midjan i vänstergyttja,fullständigt förblindad, och tittar åt vänster så ser man sannolikt det man vill se.
  I Morgan J s fall har nackspärren gjort att inget annat perspektiv är möjligt att ta in,S,Vänster och den heliga socialdemokratin har cementerat synsättet och framförallt det fragment som ev finns mellan öronen.Enligt den sk ” vänstern” är sanningen om Sverige,som de flesta ser och insett är sanning,enbart en lögn…..🙄🙄🙄
  Följdaktligen ser Sverige ut som det gör.Dags att lyfta blicken från svt,bingolotto och idol nivån , samt ställa undan fredagsgroggen och kanske tänka till inför nästa val.Så sjunker förhoppningsvis pajaserna i regeringen och alla vänster tokar ned en bit under ytan.Där kan de förmodligen känna sig hemma med dy så långt ögat når………..🤯🤯🤯

  Svar
 3. sala

  Allt som inte råkar passa de “goda” i samhället blir automatiskt rasism. Vart tog den verkliga betydelsen av ordet vägen?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.