En svensk talibanregering som orsakar elbrist!

| 27 augusti, 2021
Muhammed Bin Bolund predikar.

I raden av S-regeringens många stora försumligheter tonar nu en nationell elbrist fram. På grund av regeringens schabbel (oenighet?) kan man inte fatta beslut om förvaring ab avfallet från kärnkraften. Nu finns det risk för att flera kärnkraftverk tvingas stänga, tillsammans omkring 40% av nationens elbehov. Värst är läget i södra Sverige, där elpriserna skjuter i höjden. Men även i Norrland där det länge skrutits om stora planer på nyproduktion som bygger på intensiv elenergi. 

Sossarna bär ansvaret, ty för att säkra sin makt över staten har de gjort upp med Mp, som är ett tillväxtfientliga parti, som fungerar som en torped mot svenskt välstånd och ekonomisk utveckling. Med ”hållbarheten” och CO2 som slagträn ska allt som Mp ogillar väck. Idealet är det sena 1800-talets samhälle. Mp har under många år i regeringsställning tillåtas hålla S-partiet som gisslan. Fungerande kärnkraftverk har lagts ned. Lagstiftning tvingar olje- och cementindustrin också att lägga ned. Skatter höjs på allt som Mp ogillar. Samtidigt subventioneras energikällor som enbart i optimala situationer är hållbara och otillräckliga för nationens behov. 

Den negativa synen på det industriella välfärdssamhället är förklaringen till att jag kallar Mp ett parti för talibaner. Det rör sig om en sammanslutning som föraktar det moderna – och människors hopp om högre standard – för att i stället driva 1800-talsideal av troskaraktär, där CO2 upphöjts till Satan och det globala klimatet till Gud. Att släppa in sådana fundamentalister i en svensk Regering är sannerligen en skandal, som S-partiet själv vållat. 

Huvudproblemet är förstås sossarnas lika enögda ambition att ta hand om makten över staten. Ett klokt välfärdsparti hade bugat och lämnat över regeringstaburetterna till oppositionen i syfte att isolera Mp. För sin underlåtelse bär S ett historiskt tungt ansvar. Lyckligtvis börjar detta bli tydligt för personer som tidigare röstat på sossarna. Självklart inte för den konstant maktspelande energiministern in spe, Ygeman, men för många som är anslutna till LO.

Torsten Sandström, professor emeritus i civilrätt vid Lunds universitet

anti-pk-bloggen


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “En svensk talibanregering som orsakar elbrist!

 1. ulf

  Om inte de som fortfarande är Svenskar,dvs de som arbetar och betalar skatt,pensionärer och företagare röstar bort dessa imbecilla obildade socialister i nästa val får vi alla begrava Sverige.Vakna ur dvalan, ” orka ” tänka en aning framåt.
  Alla är väl inte i Ullared,kollar bingolotto eller idol.
  Någon tänker förhoppningsvis ännu ….🤔 Om inte annat på vad Sverige skall vara för våra efterlevande barn och barnbarn.
  Ett berikat inferno och våldshelvete ?🙄🙄Ett nytt Mellanöstern ….? Mördares och Is ivrares tillflykt ? Dårarnas paradis på denna arma jord ? Världens socialbyrå ?

  Svar
 2. ulf

  Ygeman håller i strömbrytaten, darra månde hela det industrialiserade Sverige,snart är det svart.
  🤯🤯🤯🤯🤯🤯
  Varje Svensk som använder El såg det komma……..utom Ygeman och tok dåre regeringen !!!
  Samtliga är kortslutna ovanför axlarna.
  Men svart blir det ta mej fan oavsett………….fotogen lyktornas
  tid är här.Fattigdomens också givetvis.Man tror inte det är möjligt med sådan inkompetens, trots att Löfven gjort sitt för att förbereda Sverige på U lands ambitionerna.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.