Mina tankar om Löfvens intervju i SvD då han skyller sin regerings problem på Alliansen

| 29 augusti, 2021

I sin första intervju efter efter beskedet att han avgår fortsätter Löfven att skylla alla problem med den växande kriminaliteten som både den första regeringen Löfven hade liksom de problem som Löfvenregering två har och har haft. Enligt Löfven så har varken han eller hans regering någon skuld i de problem som finns samhället nu, allt är Alliansens skull…
Men är det inte att avsäga sig allt ansvar för vad de ställt till med?
Jag säger inte att Alliansen och då Reinfeldt inte har varit skuld till en hel del saker, bland annat de öppna gränserna som släppt in en massa folk ingen vet vem de är, men att avsäga sig allt ansvar det är rent ansvarslöst, och nästan till att vara förräderi mot den svenska befolkningen.

Men Löfven vet väl inte vad ansvar är när det gäller att leda ett land?
För med alla förslag och beslut som har kommit de sista sju åren så har mycket lite lett till att det blivit bättre för svenskarna. De flesta sakerna som han och hans regering beslutat har enbart lett till försämringar för merparten av de svenska medborgarna. Men inte ens där vill han ta något ansvar, för enligt honom är allt alliansens fel.
Han sade till SvD: “Titta vad som gjordes i Stockholms ytterområden för kanske tio år sedan. Där drog man ner rejält på socialtjänsten. Det var en besparing. Man sänkte skatten och så drog man ner på socialtjänsten. Då hände något. Det är därför vi säger att vi måste ha ett samhälle som är starkt. Man ska se sina föräldrar gå till jobbet. Vi ska satsa rätt på skolan så att inte gängkriminaliteten lockar.”

Han fortsätter sen med att säga: “Det finns inte några enkla lösningar. Och detta beror på att det funnits en ”annan politisk riktning i vårt land”. Och det är viktigt att prata om detta. Det är klart, jag är socialdemokrat, jag tror på vår politik naturligtvis.”
Men var det inte så att det fanns en “annan politisk riktning i vårt land” när Alliansen tog över regerandet från HSB Göran Persson, så vad är då skillnaden när du Löfven tog över?
Nä, allt sådant prat är bara “bull shit” du Löfven hade det lika förspänt som Reinfeldt hade det och lika förspänt som Ingvar Carlssons tredje regering hade, och precis lika förspänt som Carl Bildt hade det när han tog över efter Carlssons andra regering. Så sluta skyll på andra för dina misslyckanden, du har själv skapat de problem du haft genom din politik.

Och att ditt samarbete med Vänsterpartiet rasade samman, det har du dig själv att skylla när du började samarbeta med Annie Lööf och Centern, när du lät dem och Liberalerna sätta agendan enbart för att du inte ville att riksdagens åttonde parti skulle få något politiskt inflytande.
Men vad har hänt?
Jo, detta parti Sverigedemokraterna har fått mycket inflytande tack vare just detta att du och Annie Lööf ville utestänga både dem och Vänsterpartiet.
Hur tror du dina mandatperioder hade blivit om du hade talat med Jimmie Åkesson som du talat med Annie Lööf eller Jonas Sjöstedt?
Tror du Socialdemokraterna hade haft sådana bekymmer som de nu haft med regerandet?

Och om du sagt till Miljöpartiet att de får stödja S men utan att få sitta med och bestämma, tror du då inte att dina mandatperioder varit lugnare och att du inte behövt avgå innan mandattiden är slut?
Men som du ser det Löfven så är alla problem du haft något du ärvt av Alliansen och de borgerliga partierna, inget är din och din regerings skyll. Jag vara förundras att du inte skyller allt på SD, för det har du haft för vana att göra i riksdagens talarstol. Det har ju under sju år av ditt regerande varit den stora faran, de har ju varit din motpol under både Decemberöverenskommelsen (DÖ) och sen under Januariöverenskommelsen (JÖKEN). Men i denna intervju så är det Alliansen som får stå vid skampålen du satt ut.

Men trots att du skyller så mycket på Alliansen satt du din tillit till två fjärdedelar av dem vid början av din sista mandatperiod, detta bara för att du trodde du skulle stänga ute SD från allt politiskt inflytande.
Du kallar dig för Social-(demokrat), men någon demokrat är du definitivt inte, för då hade du talar med alla och låter alla efter mandat få inflytande i vad som ska bestämmas. Men det är något du inte någonsin låtit ske. Istället har du låtit islamister få inflytande på den politik som ska föras i Sverige, du har låtit klaner och kriminella gäng ta över bostadsområden och hela förorter. Du har låtit dem hållas för att de troligen “röstat rätt” alltså “rött”, bara för att du ska få titta vid makten. För hos dig är makten allt och allt annat är underkastat den. Enligt mig är du Löfven en typisk betongsosse som bara tycker att något är värt något om man själv får bestämma.

https://www.expressen.se/nyheter/lofven-problemen-beror-pa-alliansen/

2 tankar på “Mina tankar om Löfvens intervju i SvD då han skyller sin regerings problem på Alliansen

 1. Anderssonskan

  Sorgligt att höra Löfven skylla i från sig .
  Att Reinfeldt varit en katastrof för Sverige är nog de flesta överens om nu för tiden .
  Även Palmes insats har omvärderats, en Pol Pot i finkostym .
  Men sossarnas insats och politiska gärning de 2 senaste mandatperioderna ,är rena haverierna .
  Om någon tror att politik i en demokrati går ut på att stoppa och förbjuda folks viljeyttringar och tankar . Behöver de bara titta på de senaste 7 åren och se vad det ställer till .
  Och vad slags politiker som hamnar vid syltburkarna.
  Annie Lööf , Bolund , Medevi , Snecker , Palm , Federley , Björklund , för att nämna några , helt obegripligt dåliga .
  Och att ett stort parti som (C) nästan kan tas över av islamister och pedofiler . Det är självklart att det finns en djupare förklaring .
  Och så ett av fundamenten i Sveriges olycka .
  Sossarnas fraterniserande med Islamister .
  Om inte det upphör , kommer (S) att upphöra att fungera som en politisk kraft i Sverige .Alternativet vill vi inte tänka på . Även Om tankarna går till Afghanistan .
  Det kommer att finnas mycket att hitta för framtida Demokratiforskare i längderna som avhandlar de första 20 -25 åren av 20 hundratalet .

  Svar
 2. Carl den 12

  Männen på bilden, är orsaken till att Sverige ser ut som det gör💔
  Man glömde dom som arbetar och sköter sig som blev helt överkörda, med deras gränslösa sk “humana” politik att vi ska minsann, öppna våra hjärtan och vi ska inte bygga murar, in med mer och fler nya bidragstagare och brottslingar till bristningsgränsen🤔

  Resultat, förstöra landet inifrån ut och splittra och polarisera sönder landet så människor knappt vet vad som är rätt och fel att tycka, säga och rösta på💔

  Calle ser det ultimata sveket mot våra föräldrar, mor och farföräldrar och förfäder som byggde upp allt genom hårt arbete till oss, inte till dom som tar våran gästfrihet för given och så respektlöst kan med att kalla oss för rasister💔

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.