BRÅ-rapporten: ‘okontroversiella’ BESKRIVNINGAR som ‘duckar’ för ‘provokativa’ och ‘kontroversiella’ FÖRKLARINGAR – stigmatiserar istället invandrare och ‘drar’ ALLA ‘över en kam’!

| 30 augusti, 2021

Brottsförebyggande rådet (BRÅ) har kommit med en ny rapport med titeln “Misstänkta för brott bland personer med inrikes respektive utrikes bakgrund” (HÄR och HÄR), dvs en studie om invandringsrelaterad kriminalitet.

En ‘uddlös’ studie med ‘okontroversiella’ BESKRIVNINGAR.

En studie som ‘duckar’ för potentiellt ‘provokativa’ och ‘kontroversiella’ FÖRKLARINGAR.

Resultatet i rapporten talar sitt tydliga språk att personer med invandrarbakgrund är överrepresenterade i grov kriminalitet, men det är en mycket liten del av ALLA invandrare som ägnar sig åt grov kriminell verksamhet.

En rapport som ‘bäddar’ för politiska och journalistiska ‘floskler’, ‘villospår’ och ‘bortförklaringar’ (HÄR).

Rapporten antyder överrepresentation av invandrare med låg inkomst och låg utbildning ((HÄR), men INGENDERA är förklaringsfaktorer (HÄR). BRÅ har valt att INTE studera ‘förklaringar’ till invandrares överrepresentation i grov kriminalitet. Rapporten ger alltså INGA förklaringar till av invandraringsrelaterad kriminalitet.

BRÅs PK-istiska hållning att INTE studera potentiellt ‘provokativa’ och ‘kontroversiella’ FÖRKLARINGAR till invandringsrelaterad kriminalitet får till följd att:

1) BRÅ bidrar till att ‘stigmatisera’ invandrare.

2) BRÅ bidrar till att invandrare ‘dras över en kam’.

Göran Svensson är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

Författare: Göran Svensson

är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (https://nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.