Johan Westerholm: Hur inflätad är Public Service med den politiska makten?

| 30 augusti, 2021
Public Service: SR, SVT samt Utbildningsradion, UR.

Carina Bergfeldt, SVT:s kanske mest inflytelserika programledare, får nu omfattande intern och extern kritik för sitt agerande på sin fritid. Av goda skäl. Ytterst handlar kritiken om det skydd mot politisk påverkan som ägande- och driftformen utgör, att public service-företagen ägs av en stiftelse. Detta visar sig vara ett alltför  svagt skydd om enskilda medarbetare väljer att kringå detta.

Johan Westerholm

Läs på Ledarsidorna


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Johan Westerholm: Hur inflätad är Public Service med den politiska makten?

 1. ulf

  Svt är uppenbarligen en statligt avlönad propagandacentral befolkad av S och Mp fanatiker som tror att Sveriges befolkning kan ” uppfostras ” och ” styras ”.Nordkorea är väl läromästaren..En organisation fullständigt utan förtroende och trovärdighet hos normala svenskar som tvingas skattefinansiera propagandan som alla genomskådar.Det är rent genant att man tydligen själva har inställningen att svt har en stor trovärdighet när det är precis motsatt hos normala svenskar.
  De flesta med förstånd har lämnat spektaklet för länge sedan.Att medarbetarna bedriver öppen politisk propaganda i arbetet och umgås med de som skall granskas är rent föraktfullt.
  Bort med skatte försörjningen ,lägg ner,och bygg något nytt som förtjänar förtroende och inte sitter snällt i socialisters knä och mår bra .🙄🙄

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.