Man misstänkt för våldtäkt på färja, färjepersonalen frihetsberövade honom och polisen grep honom när färjan anlände hamnen i Stockholm

| 30 augusti, 2021

På söndagen frihetsberövade personalen på en passagerarfärja en man misstänkt för våldtäkt av en kvinna ombord på färjan. Polisen kontaktades under söndagsförmiddagen om detta och när färjan lade till i hamnen på söndagseftermiddagen i Stockholm så väntade polisen på honom. Färjeparsonalen ledsagade ut mannen och överlämnade honom till poliserna, som tog över ansvaret och grep mannen. Polisen inledde då också en förundersökning om våldtäkt samt spärrade av platsen där våldtäkten ska ha skett. Tekniker sändes också ombord på färjan för att göra en teknisk undersökning. Polis har hört det kvinnliga brottsoffert samt även andra personer som kan ha hört eller sett något som kan vara till hjälp i förundersökningen.
Enligt uppgift har även mannen har förhörts under söndagen.
Vid 16.50 meddelade polisen att det kvinnliga offret förts till sjukhus för undersökning samt att teknikerna var klara på plats och brottsplatsen är inte längre avspärrad. Vid samma tidpunkt meddelades också att den övriga utredningspersonalen var klara med sitt utredningsarbete på platsen.

https://www.expressen.se/nyheter/man-misstankt-for-valdtakt-pa-farja/?fbclid=IwAR3sTNej04Qacm-gSiy7Zjh01RkLCX9Ml8lwzG7edrffm-MbZTMcq6T5kmI
https://polisen.se/aktuellt/handelser/2021/augusti/29/29-augusti-1451-valdtakt-stockholms-lan/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.