Våldsam söndagskväll och natt för polisen i Stockholm med flera skjutningar. Två allvarligt skadade vid skjutning i Hjulsta

| 30 augusti, 2021

Söndagskvällen och natten har varit en våldsam natt i Stockholmsområdet. Det började med att polisen fick larm om en skjutning i Tensta vid 20.20-tiden, sen fortsatte larmen om skjutningar att rasa in till polisen. Detta med en misstänkt skjutning på på Hägerstensvägen i södra Stockholm vid 23.15. Vid 2.30-tiden larmades polisen om skjutningen i Hjulsta och en halvtimme senare, vid 3-tiden hördes skott i Bredäng. Det var alltså en allmänt våldsam natt för polisen i Stockholmsområdet. Den våldsammaste var skjutningen i Hjulsta där två män hittades allvarligt skadade.

Larmet kom från flera inringanden som hört skjutningen. När polisen anlände till platsen så anträffade de två män på en innergård med vad polisen bedömde som livshotande skadade. Enligt uppgift ska en eller flera män setts springa från brottsplatsen. Brottsplatsen spärrades av för teknisk undersökning. Polisen gav sig också ut på jakt efter gärningsmannen eller männen och i jakten efter den/dem så använde de sig både av drönare som polishund.
Polisens presstalesperson Ola Österling sade: “Man jobbar med en hög intensitet med den här insatsen. Den pågår med ökande styrka.”

Vid 4.30-tiden meddelade polisen att sex personer gripits i samband med en husrannsakan. De är nu misstänkta för mordförsöket i Hjulsta. Vid samma tid så berättade polisen att teknisk undersökning av brottsplatsen fortsätter och senare meddelades att ytterligare två personer gripits under natten för inblandning i skjutningen. Polisen har under måndagsnatten inlett en förundersökning om försök till mord och grovt vapenbrott i ärendet. Vid 8.15 på måndagsmorgonen uppdaterades åter polisen sin hemsida med att skriva att flera personer har under natten och morgonen hämtats till förhör.

Vid samma tidpunkt meddelade de också att insatsen fortsätter med oförminskad styrka, och att flera platser har spärrats av för teknisk undersökning. Utredare har nu också påbörjat arbete med att kartlägga de frihetsberövades roller samt relationen till de skadade personerna.
Carina Skagerlind, vid polisen vill dock inte i nuläget koppla ihop mordförsöken i Tensta med de övriga skjutningarna under gårdagskvällen och natten.
Hon säger: “Man ska nog inte koppla ihop det här, man ska veta att det skjuts ofta här.”

https://www.expressen.se/nyheter/tva-skjutna-ar-allvarligt-skadade/?fbclid=IwAR2JScZxbQFDT9Ia69gIBaVa5OF9MvMWD7ONkTuEVSJYA-fzolZmjLHrvY4
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/tva-man-skjutna-i-hjulsta?fbclid=IwAR2ba9Pb1Zqp8zAscFT95YXMYdvoDPcIjvmwaENcvAfoJEaDfWYnztixw_0
https://polisen.se/aktuellt/handelser/2021/augusti/30/30-augusti-0237-morddrap-forsok-stockholm/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.