När “klimatet” inte längre är lika “hett” vaknar miljötalibanerna och kryper ut ur trävirket

| 31 augusti, 2021

Det märks att fokus för gemene man långsamt skiftar från de tidigare så heliga narrativen “global uppvärmning”, “klimatkrisen”, “hållbart” och “klimatsmart” mot gammal hederlig syn på vår planet.

Men, miljörörelsen kommer förstås aldrig att ge upp.

Den senaste i raden som givit upphov till sin stämma är Carl Schlyter, en miljöpolitiker som lyckades slinka in i Brysselkomplexet och efter tio år i världens dyraste jippo på kuppen blev mångmiljonär.

Carl Schlyter arbetar nu för eller med Greenpeace som kampanjledare för klimat- och systemförändring.

Nu när “klimatet” inte längre är lika “hett” vaknar dessa miljötalibaner och vässar stämman.

Som alla som inte har huvudet under armen förstår handlar det inte om miljön eller “klimatet”, det handlar om religion. En religion lika galen som alla andra sekter. Det handlar ytterst om Miljötalibalism.

Nå vad är det nu som fått Carl Schlyter att börja sniffa klorofyll igen?

“Varken röda eller gröna vågar presentera något annat än fortsatt ökad konsumtion trots att insikten om att ekvationen inte går ihop finns rakt framför näsan på oss. Högern har fastnat i den tid då idén om individuell frihet dominerades av materiellt välstånd.”

Det är rätt tydligt att välstånd och framåtanda inte ska premieras av miljötalibanerna på något sätt. Det är till och med fult – och förstås skadligt för miljön eller klimatet eller hur de nu ska ha det.

“Tanken om att vi står inför gemensamma hot, som vi måste samarbeta för att lösa lyser med sin frånvaro.”

Men nu är det så Carl Schlyter att det förekommer inget gemensamt hot. Det enda hot du ser och hör finns inne i ditt huvud. Utanför är allt precis som det ska.

“Det är dags att politiker och partier samlas kring ett gemensamt samhällsprojekt, där ekonomin och våra behov ryms inom planetära och sociala gränser. Där gröna levande skogar, frisk jord, rent vatten är den grund allt vilar på.”

Just det Carl Schlyter. Ska vi ha gröna skogar får vi vackert förse dem med det enda de lever av, koldioxid och vatten. Får inte skogar och växter tillräcklgt med koldioxid dör dessa ut och det gör då även människan och så småningom allt annat liv på jorden.

Jag rekommenderar att Carl Schlyter sätter sig på skolbänken och läser fjärde klassens naturlära.

Sedan kommer vi till det här med att lev som du lär. Ska vi kika in i Carl Schlyters garage? Och vad hittar vi här? En gammal Prius 1.5 VVT-i Hybrid HSD 2008 laddhybrid med räckvidd på i trakterna omkring 18 mil. Tar elen slut blir han blyhare igen och släpper ut avgaser som de han dagligen utgör sig över.

I det här fallet skiljer han sig inte mycket från en annan folkpartistisk miljöbov, Per Bolund som är ägare till en bensindriven Ford Focus 1.8 2007. Precis som med miljöboven Isabella Lövin som i familjen har följande fordonsflotta: Ford Ranger Double Cab 2.5 TD 4X4 Diesel samt Volkswagen Passat Variant 1.4 TSI EcoFuel 2009 Bensin.

Miljörörelsen är ett självspelande piano, en grön bluff, som förhoppningsvis och så småningom snart kommer att sjunga på sista versen.

Genomsnittstemperaturen i Sverige hittills i år är 1.8° lägre än föregående år och drygt 2° lägre än 2014.

Text: Jan-Ove Malmgren, 2021-08-30, 2021-08-30, värnpliktig meteorolog 1970-1971, 1:a helikopterdivisionen, Berga Örlogsskolor.
Källa: https://www.aftonbladet.se/debatt/a/8Q5JOG/klimatkrisen-ar-har-da-fegar-vara-politiker-ur
Bild: Ramdan_Nain

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.