Tre bränder i Tibro och i Timmersdala på två dagar, polisen utreder mordbrand i två av bränderna

| 31 augusti, 2021

För andra dygnet i följd brinner det i Tibro i Västergötland. Och räddningstjänsten har haft bråda tider. Det började vid tvåtiden natten mot måndag då i en större industribyggnad, denna brand var så gott som släckt vid sjutiden på måndagsmorgonen. Och i natt vid halv tre-tiden så kom larmet om att det brann i två radhus i Timbro. Brandmän från tre stationer är på plats och jobbar med släckningsarbetet, men ännu vid klockan fyra på tisdagsmorgonen var branden ännu inte under kontroll och räddningstjänsten beräknade då att de skulle vara kvar minst ett par timmar till då det måste friläggas och kontrolleras så att glödbränderna också släcks.

Peter Brandels inre befäl vid Räddningstjänsten sade under natten: “Det brinner i två radhus, det verkar som att branden startade i bil i en carport mellan husen. Vi försöker att begränsa det till de två byggnaderna.”
Vid femtiden på tisdagsmorgonen var branden begränsad till två radhus. Totalt rör det sig om en länga med elva bostäder.
Peter Brandels säger: “Vi har minimerat spridningsrisken. Det ena huset är totalskadat och det andra är rök- och vattenskadat.”
Vid klockan sju var branden släckt och räddningstjänsten kunde avveckla från platsen.

Ingen person ska ha kommit till skada vid branden.
På tisdagsmorgonen meddelade polisen att de startat en förundersökning om mordbrand i ärendet, detta då man för tillfället inte vet hur branden startade. Det har dock inte bara varit i Timbro som räddningstjänsten har haft fullt upp. Vid 14-tiden på måndagen så kom ett larm om att en villa stod i ljusan låga i Timmersdala utanför Skövde.
Peter Brandels säger: “Först hade vi företagsbyggnaden som brann ner, den höll vi på med ända till i går kväll. Sedan hade vi en bostad i Timmersdala som brann ned till grunden. Så det har varit fullt upp här.”
Enligt Skaraborgs Allehanda utreds även polisen om företagsbranden är anlagd.

https://www.expressen.se/gt/radhuslanga-brinner-i-tibro-inte-under-kontroll/?fbclid=IwAR1CZRaAGurMiRCaETDa1ueLeHDmZMmLUQWppU1uUC9aLXWuoJuVrwet73c
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/brand-i-radhuslanga-i-tibro
https://www.expressen.se/gt/villa-i-lagor-ar-helt-overtand/?fbclid=IwAR1ae-Z96k4QcX8Tyf5KgC8UwbQEWNWAwSF_McmUerwG4F6mEMVn37QavEo
https://www.expressen.se/gt/bostader-evakuerade-efter-brand-i-tibro/?fbclid=IwAR3M3mRFCMy0tcmWJaPb25Lz8CVjNOEx7mgNnsLGcT9tDrOQmTwE3GX7gcs

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.