Kraftig sprängning i Helsingborg, entré på flerfamiljshus bortsprängd och glassplitter över hela gatan

| 2 september, 2021

Strax efter halv två under natten mot torsdagen fick polisen i Helsingborg flera larm om att det skett en kraftig sprängning på Norra Ljunggatan i centrala delarna av Helsingborg. När polisen anlände till platsen så kunde de konstatera att sprängningen var som de inringande sagt, kraftig. Enligt polisen så är hela entrédörren och karmen bortsprängda vid den port där sprängladdningen var apterad, men det ska ändå vara fastigheten mitt emot som tagit mest skada. Enligt uppgift så har tryckvågen från sprängningen krossat cirka femton-tjugo fönster i den fastigheten.

Jenny Peters, jourhavande förundersökningsledare vid polisen sade under natten: “Det är massa krossade fönster och glassplittret har gått ända över till andra sidan gatan så det har nog varit en stor tryckvåg.”
Efter att polisen anlänt till platsen så rekvirerades bombtekniker till platsen. Vid halv fem på torsdagsmorgonen anlände de till platsen för att säkra den. När det jobbet är klart kan polisens egna tekniker ta över och kan påbörja sin undersökning. Vid femtiden på torsdagen var bombteknikerna färdiga med att säkra platsen och då hävdes avspärrningarna som polisen gjort under natten.

Jenny Peters sade vid femtiden: “Det är något elskåp som har gått sönder i entrén så jag tror inte att fastigheten har någon elförsörjning i nuläget.”
Ingen person ska enligt uppgift ha skadats vid sprängningen.
Lite senare under morgonen sade polisens presstalesperson Patric Fors: “Vi har hållit förhör med boende i den aktuella trappuppgången och knackat dörr i närområdet men också kontrollerat bilar som kört förbi.”
Men ännu vid halv tiotiden finns ingen misstänkt eller gripen i ärendet som polisen rubricerat som allmänfarlig ödeläggelse.

https://www.expressen.se/kvallsposten/detonation-entredorr-bortsprangd-/?fbclid=IwAR1EkpbXedB8rekFFkHSmUziDcXuy9a8Q9Opp50OySDMC8NEsmhr9c_MeEg
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/helsingborg/sprangning-i-helsingborg-inga-skadade?fbclid=IwAR1JEkUKqenPYiQRWTvmV9KvXwLnqTo6QNVl6JId7GgSXQ7Vvfa1CP_93yw
https://polisen.se/aktuellt/handelser/2021/september/2/02-september-0132-detonation-helsingborg2/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2 tankar på “Kraftig sprängning i Helsingborg, entré på flerfamiljshus bortsprängd och glassplitter över hela gatan

  1. Pingback: Kraftig sprängning i Helsingborg, entré på flerfamiljshus bortsprängd och glassplitter över hela gatan — – Ocensurerade nyheter och sunt förnuft

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.