Artisten Josef Sedraïa: – Jag oroas över våldsförhärligandet i Musiksverige

| 3 september, 2021
Artisten Josef Sedraïa reagerar på våldsförhärligandet inom den svenska musikbranschen med låtar vars texter bland annat talar om hur ”coolt” det är att skjuta poliser och deras anhöriga. FOTO: PRIVAT Ett återkommande tema i låtar som framförs av svenska rapartister handlar om våld och att skjuta ihjäl meningsmotståndare.
FOTO: PIXABAY

Våldet på våra gator och torg har även tagit sig in på musikscenen, i form av svenska artister som rappar om att skjuta anhörigas fruar och mammor. Utvecklingen har gått mycket snabbt i den här riktningen och nu reagerar artisten Josef Sedraïa på detta. – Det är en värdeförskjutning som har pågått länge, säger Josef Sedraïa till Inblick.

I våras dömdes en av Sveriges mest kända så kallade ”gangsterrappare” till fängelse för förberedelse till människorov. Detta är bara ett exempel av många på den utveckling som pågått en längre tid i den gängkriminella miljön i Sverige. Artistens musik spelas flitigt i Sveriges Radio P3 och på P3 Guld-galan i mars i år gick priset för årets artist och årets hiphop till honom. Själv kunde han inte närvara vid galan för att ta emot sina utmärkelser eftersom han då satt häktad.”

Läs vidare i Inblick


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.