DOMSTOL: ARABISKA SKOLOR STÄNGDA PÅ GRUND AV EXTREMISM

| 3 september, 2021
Skolinspektionen får rätt av Förvaltningsdomstolen när man stängde ner Al-Azhar skolor i Örebro, med islamist i styrelsen och där Säpo varnat för att barn troligtvis utsätts för radikalisering och miljö som accepterar våld. Foto: Google Maps.

Skolinspektionen har haft skäl att återkalla Al-Azhar Stiftelsen Örebros godkännande som huvudman för förskoleklass, grundskola och fritidshem i Örebro kommun på grund av våldsbejakande extremism. Det slår nu Förvaltningsrätten fast i dom.

Den muslimska stiftelsens styrelse har inte uppfyller de krav som ställs på lämplighet för att bedriva skolverksamhet. Skälet är att styrelsen enligt uppgifter från Säkerhetspolisen har anknytning till våldsbejakande extremism.”

Läs i SAMTIDEN


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

1 En tanke på “DOMSTOL: ARABISKA SKOLOR STÄNGDA PÅ GRUND AV EXTREMISM

  1. sala

    Ett högteknologiskt samhälle behöver inte islam och islamism. Islam tillhör analfabeter och lågutbildade.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.