Interna krav inom Liberalerna inför deras landsmöte. Kvinnoförbundet vill inte ha några Sverigedemokratiska tjänstemän i regeringskansliet om Liberalerna ska sitta med i en borgerlig regering

| 3 september, 2021

Tidigare i våras meddelade Nyamko Sabuni och Liberalerna att de tänker ingå i en framtida borgerlig regering efter valet. Det gäller även om den behöver söka stöd hos Sverigedemokraterna. Men inför höstens landsmöte för partiet så har nu flera tunga Liberala förbund lagt motioner till landsmötet om att Sverigedemokraterna inte ska få ha några politiska tjänstemän i regeringskansliet vid en borgerlig regering.
Cecilia Elving Liberalernas kvinnoförbund är en av dem som skrivit under motionen.
Hon säger till Ekot: “Jag ser inte att det gynnar jämställdheten i Sverige att de har tjänstepersoner. Jag vill se dem så långt som möjligt som från makten, helt enkelt.”

Elving fortsätter sen att säga: “Det innebär ju mycket makt och inflytande som jag inte vill se att Sverigedemokraterna har.”
Maria Jern ordförande för Liberalerna i Falköping är en annan som skrivit under denna motion.
Och hon säger till Ekot: “Vi som parti står så otroligt långt ifrån Sverigedemokraterna, och vi ska inte ha ett nära samarbete med dem, som typ den sort som vi hade med Centerpartiet och Liberalerna och sittande regering, under JÖKEN.”
När Sverigedemokraternas gruppledare Henrik Vinge fick besked om denna motion så meddelade han att ett framtida samarbete skulle försvåras om L gör verklighet av motionen.

Enligt uppgift så har Liberalernas partistyrelse ännu inte behandlat motionen om att stänga ute Sverigedemokraterna från politiskt inflytande vid en borgerlig regering efter valet 2022. Partistyrelsen ville heller inte kommentera kravet som vissa av de liberala förbunden lagt till Ekot.
När man läser detta så kommer ofrånkomligen några frågor upp i mitt huvud.
Den första som kommer upp är om Cecilia Elving, Maria Jern och de övriga som skrivit under denna motion är för en demokrati eller de vill ha en diktatur och det åsiktsförtryck som nu rått i Sverige i sen allra minst 2010?

En annan fråga som kommer upp och som jag tycker borde vara viktigare för Liberalerna är att de först måste börja samlas till en åsikt i de frågor de för fram?
Den kanske viktigaste frågan för Liberalerna borde inte handla om ett annat partis vara eller inte vara i regeringskansliet utan om hur de ska klara riksdagsspärren på 4 procent?
Och då går det inte som nu att partiet är delat i så gott som alla frågor de för fram, för med tanke på det svikande opinionsläget de befinner sig i med ett stöd på under 3 procent som de haft nästan från valdagen 2018 så borde de tänka på partiets överlevnad som riksdagsparti och inget annat.

Men vad vet jag, de kanske har lösningen på sina problem i bakfickan, eller så förlitar de sig på stödröster från Moderater och Kristdemokrater?
Men med tanke på vilka förslag Liberalerna kommer med lite då och då och hur illa de ligger till i opinionen så är det inte säkert att de sitter kvar i riksdagen efter 2022.
Så än en gång, borde det inte vara det bästa för partiet att de samlades runt några få frågor och handlade bara kring dessa?
Och då tror inte jag att en fråga om Sverigedemokratiska tjänstemän i regeringskansliet vid en borgerlig valvinst ligger högst bland väljarna, då är det nog andra frågor som de bör samlas kring.

https://www.expressen.se/nyheter/l-kravet-inga-sd-tjansteman-i-regeringen/?referrer=todays-news

4 tankar på “Interna krav inom Liberalerna inför deras landsmöte. Kvinnoförbundet vill inte ha några Sverigedemokratiska tjänstemän i regeringskansliet om Liberalerna ska sitta med i en borgerlig regering

 1. ulf

  20% av väljarna är större än 2% !! 🙄🙄 Men det är klart,när man själv inte har någon politik,får man prata skit om andra partier. L och C kan avvecklas,det är nog sandlåda inom svensk politik ändå.Rent löjligt att beskåda ,L hamnar nog på 0 % med den här imbecilla synen på andra partier.Mot avveckling av L med stormsteg så de hamnar ” så långt från makten som möjligt helt enkelt ”🤯🤯

  Svar
 2. sala

  De “goda” i Liberalerna ser hellre ett islamistiskt och kriminellt Sverige än att några SDare som valts på demokratiskt vis får något inflytande inom politiken.

  Allah dessa “goda” som helt lämnat verkligheten har mage att stå över demokratin. Vad blir nästa steg?

  Svar
 3. Anderssonskan

  Ja du Nyamko , med sådana vänner behöver man inga ovänner .
  Hybris i sin renaste form .
  Hoppas (L) ligger kvar på sina 2% efter nästa val , så vi slipper höra deras skit .

  Svar
 4. Göran

  Påminner om storyn om elefanten som gick ner till floden för att dricka varje morgon. På vägen passerade han en myrstack och lite elak var han, så varje morgon stoppade han in snabeln i myrstacken och blåste till. Med följd att alla myror flög åt alla möjliga håll. Efter ett tag surnade myrorna till och bestämde sig för att lägga sig i bakhåll för elefanten. Så nästa morgon när elefanten blåste i stacken hoppade ett antal myror på honom uppifrån ett träd där de legat i bakhåll. Det kände elefanten så han skakade till lite och alla myrorna trillade ner. ….utom myran Bengt som lyckades hålla sig kvar (annars hade just Bengt en benägenhet att resa sig upp och lämna TV soffan när det fanns andra myror där som såg nyktert på verkligheten).
  Då skrek myrornas partisekreterare upp till Bengt: “Stryp honom Bengt!!!”

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.