Två män skjutna i Jordbro i Haninge Kommun

| 4 september, 2021

Vid 21.15-tiden på fredagskvällen larmades polisen till Jordbro i Haninge då en skjutning skett vid ett flerfamiljshus. När polisen anlände till platsen så anträffade de två skottskadade personer. Enligt initiala uppgifter var de båda vakna och i talbart tillstånd och de fördes till sjukhus med ambulans för vård. Polisen har funnit den misstänkta brottsplatsen som ska ligga på en innergård. Platsen spärrades av för teknisk undersökning och polisen har hittat hylsor på platsen. Enligt uppgifter i Expressen ska de båda skjutna vara män i 25-30-årsåldern och de ska sedan tidigare vara kända av polisen.

Efter skjutningen ägt rum ska flera vittnen sett ett flertal personer lämnat platsen. Men ingen var under fredagskvällen frihetsberövad eller gripen för skjutningen. Strax efter midnatt natten till lördagen så meddelade polisen att avspärrningarna var hävda på platsen. De meddelade då också att personer har tagits med på förhör, men att de inte är misstänkta för något brott i nuläget. En förundersökning om mordförsök har också inletts under natten. Polisen säger för övrigt att de under en tid tillbaka varnat för en intern gängkonflikt i Jordbro.

Bakgrunden till denna varning är att en konflikten med en intern splittring i det kriminella Jordbronätverket. Och det har under den senaste tiden märkts interna strider i gruppen med olika bestraffningar. Det har i sin tur gjort att personer misstänks ha krävt hämnd. Om detta har något med denna saken att göra är dock ännu för tidigt att säga meddelar polisen. Men under sommaren har polisen kopplat både ett mordförsök och ett vapeninnehav till denna konflikten.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/en-person-skjuten-i-haninge?fbclid=IwAR24T1ua0dTBpxkRtCIyhefSvETAd7CFffpM8_yG7ZJ9fKr9DQWE-5XkrNU
https://www.expressen.se/nyheter/en-person-skjuten-i-jordbro-4mtzc/?fbclid=IwAR1MIUvoqAu8D6C3cni5OFgU7gCW4WxlAVAlLN2CBtVnPq6nqS9CeGt006I
https://polisen.se/aktuellt/handelser/2021/september/3/03-september-2116-skottlossning-haninge/
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=kF3pDRbQLQU&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1lbUZpuThSV4akV9nekDHzDg6W0pyb0IWp-Y4CpzBznReUpgCfNkWhI9c

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Två män skjutna i Jordbro i Haninge Kommun

 1. sala

  Så länge de håller på och skjuter i förorterna kommer nog de “goda” att ha överseende med buset men kommer det till Södermalm och Östermalm kanske de “goda” vaknar och förstår vad de ställt till med.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.