Flera rån i Göteborg under natten mot lördagen, fyra personer gripna

| 5 september, 2021

Under natten till lördag fick polisen flera larm om personrån i centrala Göteborg. Det första larmet fick polisen strax innan midnatt på fredagen och det var från Slottsskogen där en 20-årig man som blivit rånad på sina trådlösa hörlurar. Enligt mannen kom han körande genom parken på en elsparkcykel när tre personer stoppade honom, därefter ska en av personerna satt någon typ av elchockvapen mot mannens ryggen. Enligt mannen ska de tre rånarna varit mörkklädda och de ska ha burit munskydd. Efter de fått tag på mannens hörlurar försvann de från platsen.

Några timmar senare och några hundra meter längre bort larmades polisen till ytterligare ett rån. Det skedde på Andra Långgatan och även vid detta rånet var offret en 20-årig man. Men här var det fyra manliga rånare som kom fram till 20-åringen och frågade om de fick låna hans mobiltelefon. När då 20-åringen lämnade över mobiltelefonen så sprang de från platsen och målsägaren följde efter. Vid Grönsakstorget kom målsägaren ifatt rånarna och ett tumult uppstod. Och under detta så ska han som tog telefonen ha hotat målsägaren till livet, varvid målsägaren backade undan och och larmade polisen.

När polisen sen anlände till platsen så fick de ett så pass bra signalement av den 20-åriga mannen att polisen senare kunde gripa fyra misstänkta personer, en för rån och tre för medhjälp till rån.
Polisens presstalesperson sade: “Det var ett bra samarbete mellan ledningscentralen och personal ute på platsen, så de gjorde ett väldigt bra jobb.
Efter det rånet dröjde det en dryg timme innan nästa rånlarm kom in till polisen. Då var det en man i 40-årsåldern som blivit nedslagen och rånad på Stampgatan. Vid rånet hade någon slagit honom med något i huvudet och tagit hans mobiltelefon.

Mannen fördes till Mölndals sjukhus med ambulans under natten och polisen hade under lördagsförmiddagen ännu inte förhörts.
Peter Adlersson meddelade på lördagsmorgonen att polisen utreder nattens händelser som tre olika brott, men han menar att polisen inte utesluter att det skulle finnas ett samband mellan rånen.
Han sade på lördagsmorgonen: “Det är många som håller på med den här typen av brottslighet. Det är hemskt för de personer som råkar ut för det här. Tyvärr är det mycket rån nu. Något nytt rån varje natt.

https://www.expressen.se/gt/flera-ran-i-goteborg-inatt-fyra-personer-gripna-/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.