Hektisk natt för polisen i Bergslagen med fem rån i Örebro förutom två anlagda bränder

| 5 september, 2021

Under lördagskvällen och natten till söndagen har det varit en hektisk tid för polisen i Bergslagen. Förutom två fall av brandrelaterade händelser ett i Örebro vis 23.01 som rubriceras som skadegörelse genom brand, och ett i Rönneshytta, Askersund vid 23.03 som rubriceras som mordbrand så har polisen i Örebro larmats ut fem gånger på personrån. Det första larmet kom klockan 22.57 då en person blir misshandlad och hotad samt rånad på pengar och tillhörigheter av två eller flera gärningsmän. Drygt en timme senare strax efter midnatt inkommer ett liknande larm. Även denna gången var det ett flertal rånare som höll fast offret och slog honom.

Målsägaren lyckades vid i detta fallet slita sig loss och gärningsmännen fick inte med sig något. Det tredje rånet dröjde fram till klockan 1.25 då en person blivit rånad på sin mobiltelefon på Norr i Örebro. Fem minuter senare så sker det fjärde rånet för kvällen och natten. Det sker vid centralstationen i Örebro då en 15-årig pojke rånades. Vid detta rånet är det oklart vad som gärningsmannen fått med sig. Det femte och sista rånet dröjde ända fram till strax innan klockan fyra på söndagsmorgonen. Vud detta var det en man i 20-årsåldern som rånades på sina tillhörigheter vid Brunnsparken i Örebro.

Vid alla dessa rånen har det varit ett flertal yngre gärningspersoner inblandade. Och under söndagsmorgonen har polisen börjat utreda om det finns några kopplingar mellan rånen.
Polisens presstalesperson Lars Hedelin sade på morgonen: “Det finns några gemensamma nämnare mellan några av fallen. Det är likartat händelseförlopp och liknande signalement.”
Han fortsätter sen med att säga: “Det är en grupp yngre som har gjort det här.”
Hedelin berättar vidare att polisen har ett spår, men han vill av utredningstekniska skäl inte säga mer än så.

https://www.expressen.se/nyheter/fem-personran-i-orebro-pa-fem-timmar/?fbclid=IwAR1Y_YTUoVvGTTIkqTWv4ft74onCjs1RIu_fcVShAxc2qLltdvmd_pxxF-0
https://brottsplatskartan.se/orebro-lan/sammanfattning-kvall-och-natt-orebro-lan-orebro-209743

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.