Jag hör er systrar: jag är en man!

| 5 september, 2021

Kvinnor tar över samhället på männens bekostnad. Så vilka män kommer dessa kvinnor vilja gå till? De söker fortfarande en man. Inte ett hjälplöst barn. Den vita medelklasskvinnan håller på att förgöra mannen i en tid då hon söker mannens bekräftelse mer än någonsin. Då han inte längre existerar – var ska de då gå?

Jag är en man. Jag hör er systrar. Ni som blir allt fler och ropar: var är ni män? 

Jag är här! Jag är er man. En man som gått från pojke till patriark och gjort den resan med allt vad det innebär. 

Jag står rak i rygg med fast blick. Jag bär på känslor men visar dem bara för de som förtjänar dem. Jag möter dig kvinna i strid som i kamratskap och jag ska följa dig som du följer mig. 

Trofast och lojalt ska jag utföra mina plikter likt jag förväntar mig att du utför dina. Jag behöver ensamhet och tvåsamhet. Jag ska leda och se bakåt i ledet och kämpa för dina rättigheter så som du kämpar. 

Men jag kommer aldrig bli din slav. Du kommer aldrig leda mig i blindo. Jag kommer aldrig sitta framför dina fötter och be om ursäkt för min existens. Den pojken får du skapa av någon annan. Jag är en man. Jag finns här för dig. Men till alla manshatare av båda kön vänder jag min rygg. Ni förtjänar enbart förakt för ert verk. 

Min kvinna. Här är jag. Låt oss slå följe i vår gemensamma kamp och kärlek. Vi är två. Men vi måste bli fler innan den totala förintelsen av det som var matriarkat och patriarkat och därmed vår civilisation är fullbordat av mörka obildade krafter.  

Niklas Gerholm – detnyaparadigmet.com


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Jag hör er systrar: jag är en man!

 1. Carl den 12

  NÖF❤Närhet❤Ömhet❤Fritid=💞

  Calle önskan i alla typer och utav relationer, att alla var mer öppna för yttrandefriheten och att alla har en egen personlig historia utav erfarenheter att berätta, som har format oss till dom vi är, där man inte kan definiera vem som egentligen är “svag eller stark”💪

  Själv har jag bara mött en människa, där våran kommunikation hade den manliga och kvinnliga balansen, jag tror många eftersträvar.
  Där ge och ta var ett ömsesidigt samspel, där man visste vad den andra tänkte, för vi var båda modiga nog att vara just raka och ärliga i vår relation så långt det gick, även om friktion uppstod.

  För det är ju det vi inte säger, som oftast är det viktigaste🤔

  Han var min bästa vän, någon att luta sig mot och hans livshistoria och engagemang, bär jag med mig som en extra själ, tills den dagen vi kanske ses igen🌈

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.