Jan Lindberg: Ta en titt på landet ni bor och lever i och fråga er själva ärligt om det var så här ni ville ha det?

| 5 september, 2021

Jag struntar i vad ni röstade på i förra valet, och valet före det, för skadan är redan skedd. Det är t o m så illa så det är oåterkalleligt i många fall. För att tala ren svenska så är det kört. Men oavsett vilket parti ni kryssade så tror jag att merparten av er önskade något helt annat än det vi har nu. 

Se er omkring! Ta ett djupt andetag och ta en titt på landet ni bor och lever i och fråga er själva ärligt om det var så här ni ville ha det? Om ni säger nej är ni förmodligen i gott sällskap för ingen med någorlunda sans och balans kvar i knoppen ville väl ha det så här. Det har jag i alla fall svårt att tro. 

Men vi (den stora massan) har blivit lurade och dragna vid näsan i många år. Och vad värre är. Vi har låtit oss bli det. Med öppna ögon dessutom! 

Många blev säkert lurade redan när Reinfeldt mässade om att öppna sina hjärtan. Det var krig på många fronter i världen och visst kunde vi väl hjälpa till med lite plats. Landet var ju så stort. 

Eller när Löfven sa att mitt Europa bygger inga murar. Det var lätt att bli skärrad och upprörd av bilderna på uppspolade barnlik på Medelhavets stränder. Låt dem få komma hit. 

Men faktum är att det började långt tidigare än så. Vi har sen länge blivit förda bakom ljuset av våra förtroendevalda makthavare. Dem vi satt att styra vårt väl och ve. Dem vi trodde vi kunde lita på för att vi valt dem att föra vår talan.

Men dom svek oss! Dom har i årtionden lurat skjortan av oss och med undantag av ett fåtal klarsynta så har vi likt lydiga får gått rakt in i fållan utan större protester.

De klarsynta blev, när de försökte varna oss, brunsmetade och kallade rasister. De vändes ryggen åt under folkets jubel likt romartidens gladiatorer. Andra, likt jag själv, blev kallad hjärtlös och osolidarisk för att jag tagit av mig skygglapparna och såg genom lögnerna. 

Nu när skotten och sprängningarna ekar bland kvarteren och era bilar brinner på nätterna då vaknar många av er. När era döttrar blir antastade och kallas hora och era söner blir misshandlade och bestulna på sina kläder och telefoner vaknar ytterligare några av er. 

Några får upp ögonen efter 12 timmars väntan på akuten, andra när dom besökt sin mor på hemmet och sett vad hon får på tallriken. 

Någon ändrar åsikt när han eller hon ringer polisen och får vänta i timmar på hjälp eller ännu värre, polisen vågar inte komma alls! 

Mitt på dagen riskerar människor att bli skjutna på öppen gata. Även barn! Kanske väcker det någon. 

Ja, listan kan förmodligen göras lång. Vi har alla våra uppvaknanden i olika skeden av livet. Det är inte för inget som vi kallas det sovande folket. Vi lever våra liv i vår trygga bubbla. Tills den brister! Och när den brister gör det ont.

Nu har den brustit för många men i många fall alldeles för sent. 

Många av de samhällen, byar och städer vi levt i är för lång framtid kraftigt förändrade och i flera fall så negativt påverkade att man inte vill eller vågar bo där längre. 

Smaka på den! “Inte vågar bo där längre” . Det är tyvärr en bister verklighet för många. 

Vi har blivit bestulna av våra egna, dem vi litade på, inte bara på vårt land och våra samhällen utan i många fall även på våra liv och våra drömmar. 

Många av oss har vaknat men alltför många av dem vi satt till makten har inget som helst intresse av vårt uppvaknande. Det är alltför många som bara vill sitta av sina mandatperioder och kassera in sina arvoden medan du sover.

Dom lurar oss fortfarande, se bara valresultatet och dom tror dom kan fortsätta med det. 

Så låt oss gemensamt vakna och en gång för alla avsätta den här samhällsfarliga regeringen och rädda de spillror som finns kvar. 

Ställ krav på era politiker, skriv och dela på sociala medier, tala med era vänner. Vad som helst, men gör nånting! Det hjälper inte att blunda längre.

Jan Lindberg


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

3 tankar på “Jan Lindberg: Ta en titt på landet ni bor och lever i och fråga er själva ärligt om det var så här ni ville ha det?

 1. Carl den 12

  Det är oåterkalleligt, när man hör äldre som har egna barn och barnbarn, som inte längre ser framemot att se sina barnbarn växa upp och har förlorat framtidstro.
  Dom känner inte alls igen det Sverige, dom var med och arbetade för och byggde upp 💔💔💔

  Calle ser ett splittrat folk, några ser, några vill inte se och några verkar skita fullständigt, hur det ska gå för kommande generationer i samhället.

  Och mitt upp i det står vi som valde bort barn och är så lättade, men samtidigt så besvikna på föräldrar som väljer att vara PK och anamma den nya sk “godheten”, framför att stå upp för sina egna barns rätt till en trygg framtid🤔

  Men, innerst inne så måste det allt skava, när man som förälder saknar konsekvenstänk och när barnen blir vuxna nog att upptäcka verkligheten och ser igenom sina föräldrars verklighetsflykt🙄

  Svar
 2. Anderssonskan

  Har läst ca 400 sidor av Jonas Sjöstedts nya bok .
  Fram växer bilden av en schysst snubbe . “A hard working class Hero ” Enligt boken är Statsminister en rejäl Karl privat , och fullständigt opålitlig som politiker .
  Hela det politiska spektra är ett råttbo av skvallerbyttor och ränksmidare . Trevligt att sådana personligheter styr vår tillvaro .
  En sak slår mig att hitintills har inte ett negativt ord om vad den helgalna invandringen ställt till för landet och vanliga Svenskar . Trots att (V) i allra högsta grad är medskyldiga till dagens situation.
  Samtidigt undrar jag hur Sverige sett ut utan V,s påverkan .
  Inte en enda reform som gynnar vanligt folk har Sossarna
  kommit med ,de senaste 7 åren .
  Inom samtliga politikområden har neddragningar och besparingar skett . Sossarna har prioriterat invandringen , med känt resultat .
  När jag går och röstar om ett år ska jag tänka på LSS beroende Joel som går back varje månad.
  Och våldtäktsmännen som får 840 tusen i skadestånd .
  Och tänka att sådan här Socialdemokratisk politik , är inget jag vill medverka till

  Svar
 3. Göran

  Politiker brukar ju vara sugna på studieresor. Till San Fransisco, Shanghai, Wellington m.fl.exotiska platser för att studera “hur-har-de-gjort-här-och-hur-har-det-gått-och-vad-kan-vi-lära-av-det?”. Som Prusiluskan ungefär.
  De kunde när son helst åkt till London, Detroit, Baltimore, Birmingham och för den delen Selma, Alabama för att titta på multikultur eller upphävandet av multikultur som i Selma.
  “Och hur har det gått här då?” kunde de frågat sig. För 20 – 30 år sedan. Och fått det entydiga svaret: Det har gått åt Häcklefjäll på riktigt! Sagt utan att häckla.
  Fast man försöker fortfarande hålla skenet uppe t.ex. London. Min son bor där i en gated community och kunde för en tid sedan från sin balkong på 13:e våningen se hur ett barn, ca 12-13 år mördades i väntan på bussen efter skolan (skoluniformen avslöjade var han kommit från) av ett annat barn från sannolikt samma skola (skoluniformen…).
  Så dom som inte såg detta komma borde skiljas från sina politiska uppdrag direkt och ägna sig åt något där de inte kan åstadkomma någon skada för andra människor. Skogsarbete t.ex.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.