Misstänkt farligt föremål i Skälby i Västerås visade sig vara skarpladdad handgranat

| 5 september, 2021

Strax innan klockan sju på söndagsmorgonen anträffade en polispatrull ett misstänkt farligt föremål i ett skogsparti i ett bostadsområde på Skälby i Västerås. platsen runt det misstänkta farliga föremålet spärrades av och Nationella bombskyddet kallades till platsen. Vid 11-tiden anlände bombskyddet och började sin undersökning med en gång. Efter de undersökt föremålet meddelade de att det var en skarpladdad handgranat polisen funnit. bombskyddet fortsatte efter de meddelat vad det var med att desaptera handgranaten och därmed oskadliggöra den. Därefter har handgranaten tagits i beslag för teknisk undersökning. Polisen har också under söndagen sökt med hund i området efter fler misstänkta föremål. En förundersökning gällande grovt vapenbrott har inletts, men under söndagseftermiddagen fanns ingen misstänkt i ärendet.

https://www.expressen.se/nyheter/misstankt-farligt-foremal-i-vasteras-platsen-avsparrad/?fbclid=IwAR1Di1txrgeB2EfB2XQjAMykk-eLxADbtiSF6QNSC4zXViye5qBrN-P8f8c
https://brottsplatskartan.se/vastmanlands-lan/farligt-foremal-misstankt-vasteras-209758

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.