“Kommer att hända igen” säger GW om bomben i Värnamo

| 6 september, 2021

I TV4:s Nyhetsmorgon på söndagen satt Leif GW Persson och talade om sprängdådet i Värnamo där attentatsmannen dog och vad han tror att det hände.
Han sade: “Han var förmodligen där i avsikt att skrämma ett vittne genom att detonera en sprängladdning i vittnets närhet. Sånt innebär alla tänkbara risker. I samband med att han gjort de sista förberedelserna höll han till vid ett garage och där råkade den här laddningen gå av och då blev han dödad.”
Vidare menar Leif GW Persson att det inte är särskilt svårt att skruva ihop en fungerande bomb eftersom mc-gängen har viss hantverkserfarenhet.

Han fortsätter sen med att säga: “Det händer, det har hänt tidigare och det kommer hända igen. De är inte så där väldigt vana vid sprängmedel kanske.”
Men han vill dock inte uttala sig om hur aktiva de kriminella nätverken är i just Värnamo, men han säger att de motorcykelburna kriminella nätverken är till skillnad från de nätverken som finns i våra förorter är de välorganiserade. Men Leif GW Persson menar att även om de inte drar sig från att ta till våld så är de inte alls så våldsbenägna som nätverken i våra förorter. Och med tanke på polisens hypotes att bomben var ämnad att skrämma ett vittne så vill nu Leif GW Persson att vittnesskyddet måste stärkas.

Men han vill trots detta inte ha anonyma vittnesmål då det minskar rättssäkerheten.
Så hur ska då vi kunna skyddas både från de kriminella nätverkens handlingar men ändå upprätthålla ett rättssäkert samhälle?
Det är något som inte Leif GW Persson har något svar på. Han menar också att det där med skyddad identitet oftast inte fungerar, inte minst om där är barn i familjen som fått en skyddad identitet. För han menar att barn är barn och helt plötsligt får de för sig att ringa en kompis från det området som den levde i innan den skyddade identiteten och då har den skyddade identiteten som utsuddad.
Så vad ska då göras, ska vi bara lägga oss platt för den mer eller mindre organiserade kriminaliteten, eller ska vi strida för att Sverige ska åter bli tryggt och säkert för alla?

https://www.expressen.se/kvallsposten/gw-om-bomben-i-varnamo–kommer-att-handa-igen/?fbclid=IwAR07M146uapcRpki3JlGY-RV1di7ryv-gVKF32k_21qyqAI_JMY2E7fJZ6c
https://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon/gw-om-sprängdådet-det-här-är-grabbar-med-hantverkserfarenhet/13359058

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.