Elkrisen lamslår Sverige – Uddevalla missar 1 500 jobb

| 10 september, 2021
Bild: Mostphotos/ Adam Ihse/TT

“Uddevalla har tvingats tacka nej till 1 500 jobb. Det är en av många kommuner som TN har talat med som vittnar om elkrisens effekter. ”Vad ska vi göra om elen är det enda alternativet och vi inte får tillgång till mer el?” undrar en uppgiven Sophie Carling på Uddevalla kommun. ”Man känner sig väldigt maktlös.”

Problem med elförsörjningen har gjort att både Laholm och Robertsfors har varit tvungna att tacka nej till stora företagsetableringar och därmed gått miste om tusentals jobb. Nu visar Tidningen Näringslivets rundringning att elkrisen sprider sig. Allt fler kommuner tvingas dra i handbromsen.”

Läs vidare i nt


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 070 735 88 00

Skriv “Gåva” som meddelande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.