Fem gripna efter skjutning i Bäckefors i Dalsland

| 10 september, 2021

Strax innan midnatt under torsdagen larmades polisen om en skjutning i Bäckefors i Dalsland. Enligt uppgift har personer i två personbilar skjutit mot en tredje personbil. Den som anmäler skjutningen är ägaren till den beskjutna bilen som var parkerad vid Bäckeforsparken.
Polisens presstalesperson Thomas Fuxborg säger: “Personen satt i bilen tillsammans med två andra, men inget av skotten träffar personerna. Däremot är det skotthål i bilen.”
Den inringande kunde vid sitt samtal med polisen vid larmet även förmedla registreringsnumren på de båda andra bilarna.

Detta gjorde att fem personer kunde gripas vid en husrannsakan i Mellerudstrakten. Enligt uppgift är de gripna misstänkta för grovt vapenbrott och försök till grov misshandel. Under fredagsmorgonen kunde polisen inte säga var det bakgrunden till skjutningen var, de kunde eller ville inte heller säga om personerna i fråga är kända av polisen sedan tidigare. Alla tre bilarna är beslagtagna av polisen. Om polisen har varit på plats vid Bäckeforsparken för en teknisk undersökning är inte heller känt på fredagseftermiddagen.
Vad jag dock tycker är underligt i brottsrubriceringen är att polisen enbart misstänker skyttarna för grov misshandel och inte för mordförsök och medhjälp till mordförsök?

https://www.expressen.se/gt/skottlossning-i-backefors-under-natten-/
https://www.gp.se/nyheter/sverige/fem-gripna-efter-skottlossning-i-bäckefors-1.54558190
https://brottsplatskartan.se/vastra-gotalands-lan/sammanfattning-natt-vastra-gotalands-lan-210287

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.